Beste bosmaaier Top 3 | Beste bosmaaier Top 3Heb je zo veel onkruid te verwijderen dat met de hand of een mesje weghalen niet meer te doen is? Of moet je een overwoekerd gazon te lijf gaan? Een bosmaaier is een ideaal stuk tuingereedschap voor al je snoeiwerk laag bij de grond. Een bosmaaier kopen is een goed idee als je dit soort snoeiwerk serieus en op een redelijk structurele basis wilt gaan aanpakken. Maar hoe weet je welke bosmaaier het meest geschikt is voor jou? We vertellen je hier kort welke eigenschappen van een bosmaaier belangrijk zijn om op te letten. Als inspiratie bespreken we ook de top 3 beste bosmaaiers van dit moment.

Vergelijk de best verkochte bosmaaiers
Nu vergelijken

Verschil bosmaaiers en grastrimmers

In principe is een bosmaaier een sterker en zwaarder apparaat dan een grastrimmer. Toch lijken de apparaten ook wel wat op elkaar: bij allebei drijf je een trimkop aan, aan het einde van een steel, met een draad of mes om plantaardig materiaal te trimmen. De meeste gebruikers kiezen voor een grastrimmer als ze een gazon heel mooi en strak willen afwerken, en een bosmaaier voor het wieden van wildgroei en hoog gras. Maar sommige modellen grastrimmer en bosmaaier zijn wijder inzetbaar. Je hoeft dus niet altijd twee verschillende apparaten aan te schaffen, als je ook af en toe een ander taakje wilt uitvoeren met je bosmaaier.

Waarvoor ga je de bosmaaier gebruiken?

Het lijkt voor de hand te liggen dat een bosmaaier alleen voor het wieden van wildgroei geschikt is. Toch kun je er ook meer mee doen: veel bosmaaiers hebben een verwisselbare kop voor een groter inzetbereik, maar niet allemaal. Ook kan het uitmaken of je vooral stugge gewassen, zoals riet, of alleen hoog gras gaat maaien. Daarnaast zijn er ook nog bosmaaiers die als ware multitool fungeren. Daar krijg je opzetstukken bij (of deze zijn verkrijgbaar) om het apparaat ook als bijvoorbeeld takkenzaag of heggenschaar te kunnen gebruiken.

Trimmen: mes of draad?

Voor stuggere wildgroei zijn messen erg geschikt. Vooral met een stalen mes snij je met het grootste gemak door riet en zelfs houtachtige gewassen. Maar een stalen mes is wel duurder om te vervangen als deze slijt, of erger, beschadigd raakt. Dit kan bijvoorbeeld gebeuren als je een steen raakt. Plastic messen zijn goedkoper, maar niet zo sterk en slijten snel. Bij veel bostrimmers kun je de kop wisselen. Het is dan mogelijk om grof te trimmen met messen en voor fijner werk een draadkop te installeren.

Aandrijving: elektrisch, accu of benzine

Je hebt vast wel eens professionals in de berm bezig gezien met een bosmaaier. Ze gebruiken vaak een model met een krachtige benzinemotor. Bosmaaiers kun je voor het allerzwaarste snoeiwerk gebruiken. Bovendien kun je ze overal gebruiken waar geen stroom voorhanden is. Voor gebruik om het huis is een bosmaaier op netstroom, of op een accu, ook mogelijk. Toch kun je ook voor thuis prima voor een benzinemodel kiezen, al is het maar vanwege het feit dat deze ruim beschikbaar zijn. Een benzinemotor is krachtig, maar je moet wel apart voor brandstof zorgen.

Comfortabele en handige opties

Omdat bosmaaiers bedoeld zijn voor zwaarder werk dan grastrimmers, zul je merken dat de meeste modellen zijn uitgevoerd met veel comfortabelere handgrepen, schouderbanden of zelfs draagharnassen. Een populair soort handgreep is het “fietsstuur,” waarmee je de maaier urenlang comfortabel kunt vasthouden. Zeker in combinatie met een draagharnas. Daarnaast zijn bosmaaiers ook verrassend veelzijdig. Bij de meeste modellen kun je meerdere soorten messen monteren, en ook vaak een draadkop. Ook zijn er ware multitools beschikbaar waar je de hele kop kunt vervangen door bijvoorbeeld een heggenschaar. Zo heeft je bosmaaier een breed inzetbereik voor allerlei zware tuinklussen.

Wat kost een bosmaaier?

Je zult begrijpen dat door hun uitgebreidere vermogen en mogelijkheden, bosmaaiers flink duurder zijn dan grastrimmers. Toch hoeft een goede bosmaaier je niet te veel te kosten. Verwacht voor een instapmodel een prijs tussen de honderd en tweehonderd euro, maar er is wel een ruime keuze aan kwalitatief goede modellen in dat segment. Ook net boven de tweehonderd euro kom je nog genoeg keuze tegen. Echte professionele modellen komen echter al gauw op enkele honderden euro’s, maar die raden we alleen aan als je er echt dagelijks mee aan de slag gaat voor je werk.

Beste bosmaaier Top 3

De bosmaaier is een apparaat dat steeds populairder wordt onder consumenten. De prijzen van instapmodellen en maaiers in het middensegment zijn vriendelijk genoeg voor veel tuinhobbyisten om hun snoeiwerk op deze manier serieus aan te pakken. Er is genoeg verscheidenheid, zodat het kiezen van het juiste model misschien nog wel een lastige klus kan zijn. Als je bovenstaande tips hebt doorgelezen, heb je al een aardig idee waar je op kunt letten. Om je nog beter een beeld te geven van wat er op de markt is, en wat voor jou de beste bosmaaier is, hebben we de beste bosmaaier Top 3 met best verkochte bosmaaiers op een rij gezet.

Beste bosmaaier | 1 | Bosch AFS 23-37

Bosch AFS 23-37 bosmaaierDe Bosch AFS 23-37 is een logische keuze als je serieus in je achtertuin wilt kunnen snoeien, maar liever geen benzinedampen en herrie hebt. Deze bosmaaier wordt aangedreven op netstroom, en levert met 950 watt motorvermogen genoeg vermogen (1.3 pk) om hoog onkruid en wildgroei efficiënt uit je tuin te verwijderen. Je kunt er met de 37 cm brede draadkop ook prima het gazon mee bijwerken. De prijs is erg voordelig voor een bosmaaier. Dat maakt de Bosch AFS 23-37 een prima instapmodel bosmaaier voor iedereen die meer wil dan alleen maar het gazon trimmen.

Bestel direct een Bosch bosmaaier
Nu bestellen

Kenmerken van de Bosch AFS 23-37

In uiterlijk lijkt de Bosch AFS 23-37 een beetje op een grastrimmer. Er zit een hoofdhandvat met schakelaar op in het verlengde van de steel, en een horizontaal gemonteerd extra handvat voor een stevige grip. Maar laat je niet om de tuin leiden, want dit is wel degelijk een volwaardige bosmaaier. Dat merk je meteen als je de messen monteert en aan de slag gaat met hoog groeiend onkruid: deze krijg je snel klein. Het kortere gras van een gazon kun je met de draadkop aan, waar je met 37 cm maaibreedte goed mee uit de voeten kunt. Reservedraden berg je op in de handige opbergkoker aan de steel.

Afwerking en kwaliteit

De afwerking van de Bosch bosmaaier lijkt meer op die van een grastrimmer dan een professionele bosmaaier. Hij is dan ook gericht op de consument die een elektrische, stevige trimmer nodig heeft, maar er niet iedere dag mee hoeft te werken. Voor die doelgroep is het een erg fijn en compleet apparaat, dat zo’n beetje alle veelvoorkomende snoeiklussen in de tuin moeiteloos aankan. Bosch heeft in deze maaier een motor ingebouwd van oerdegelijke kwaliteit, dus je kan er in principe jaren mee vooruit.

Gebruiksgemak

Ook al moet de Bosch AFS 23-37 het ergonomische “fietsstuur” van veel andere bosmaaiers missen, toch is het bepaald geen straf om ermee te werken. Het ontwerp is goed uitgebalanceerd en het gewicht van 5.3 kg wordt goed verdeeld over de ergonomische handvaten en de schouderband. Zo kun je deze maaier comfortabel langere tijd vasthouden om mee te werken. De kop kun je eenvoudig en veilig wisselen voor verschillende klussen in de tuin. En als de draad van de draadkop verslijt, vervang je deze snel door een nieuw exemplaar uit de bewaarkoker aan de steel.

Belangrijkste specificaties van de Bosch AFS 23-37 bosmaaier

 • Maaibreedte mes: 23 cm
 • Maaibreedte draad: 37 cm
 • Aandrijving: elektrisch (230 V netsnoer)
 • Geluidsniveau: 98 dB
 • Gewicht: 5.3 kg

 

Beste bosmaaier | 2| Timberpro BC-520 2-in-1

Timberpro BC-520 bosmaaierAls je op zoek bent naar de power en gebruiksgemak van een professionele maaier, maar niet meteen de hoofdprijs wilt betalen, dan is de BC-520 2-in-1 van Timberpro een interessante optie. Deze maaier loopt op een krachtige tweetakt benzinemotor en laat zich door het ergonomische fietsstuurhandvat goed bedienen. Voor extra comfort wordt er ook een draagharnas bij deze maaier geleverd. Daarnaast krijg je er een uitgebreide messenset bij, een draadkop en een gereedschapssetje voor montage en onderhoud. En dat alles voor een zeer voordelige prijs.

Bestel direct een Timberpro bosmaaier
Nu bestellen

Kenmerken van de Timberpro BC-520 2-in-1

De motor van de Timberpro BC-520 2-in-1 wordt aangedreven door benzine en levert een vermogen van maar liefst 3.0 pk. Deze tweetakt motor van 52 cc is daarmee sterk genoeg voor zwaarder snoeiwerk, zoals bijvoorbeeld stugge distels en riet. Omdat je er maar liefst drie verschillende messen bijkrijgt, zit er altijd wel een mes bij dat geschikt is, of het nu riet is, hoog onkruid, of wildgroei. Voor gras kun je de meegeleverde draadkop gebruiken. De benzinemotor heeft een tank van 700 ml, zodat je lang kunt doorwerken zonder te hoeven bijtanken.

Afwerking en kwaliteit

Ook al is de prijs erg voordelig, toch doet de Timberpro BC-520 erg professioneel aan door de robuuste afwerking. Dat wordt nog eens versterkt door het fietsstuurhandvat en stevige en comfortabele draagharnas. De motor is erg krachtig en robuust vormgegeven. Deze drijft een trimkop aan die met een zeer ruime en stevige beschermkap is afgeschermd. Zo werk je veilig aan het snoeien van allerlei begroeiing. De bevestiging van motor en draaikop, net als de stevige stang met twee handgrepen, geven deze maaier een stevige montage-afwerking.

Gebruiksgemak

Door het draagharnas en de ergonomisch vormgegeven handgrepen kun je lang doorwerken met deze trimmer. Hij is dan ook uitermate geschikt voor grote oppervlaktes met wildgroei en onkruid. Door de drie meegeleverde messen heb je een groot toepassingsbereik. Deze kun je snel en eenvoudig zelf wisselen. Ook kun je een draadkop monteren, voor als je al het onkruid de baas bent en het gazon helemaal netjes wilt afwerken. Bedienen gaat eenvoudig via de “trekker” aan een van de handvaten. Deze kun je ook vastzetten voor continu gebruik.

Belangrijkste specificaties van de Timberpro BC-520 2-in-1 bosmaaier

 • Maaibreedte: 30 cm
 • Aandrijving: benzine (tweetakt)
 • Vermogen: 5.200 watt
 • Geluidsniveau: 78 dB
 • Gewicht: 6 kg

 

Beste bosmaaier | 3 | Timberpro M2600-3 5-in-1

Timberpro M2600 bosmaaierAls je serieus aan de slag wilt in de tuin, zijn er allerlei stukken motoraangedreven tuingereedschap beschikbaar. Als je deze allemaal los koopt, loopt je portemonnee snel leeg, en je schuur vol. En heb je ze echt wel allemaal nodig? Voor de enthousiaste hobbyist, die wel graag én een heggenschaar, kettingzaag, trimmer en bosmaaier wil hebben, maar elk van deze apparaten maar af en toe gebruikt, is er een interessant alternatief. De Timberpro M2600-3 combineert al deze functies (en een telescopisch verlengstuk) in een enkel, krachtig apparaat.

Bestel direct een Timberpro bosmaaier
Nu bestellen

Kenmerken van de Timberpro M2600-3 5-in-1

Wil je een goede bosmaaier kopen? Met de Timberpro M2600-3 5-in-1 heb je eigenlijk alles wat je nodig hebt voor in de tuin in een aankoop. Naast het feit dat je er de heg mee kunt trimmen, kunt kettingzagen, trimmen en maaien, krijg je er ook nog alle veiligheidsaccessoires bij de je nodig hebt, zoals gehoorbescherming, een veiligheidsbril en handschoenen. Je krijgt dus erg veel waar voor de prijs van een middenklasse-uitvoering van elk van de afzonderlijke apparaten die de M2600-3 in zich combineert.

Afwerking en kwaliteit

Bij een multitool die zo veel functies verenigt voor zo weinig geld, verwacht je misschien een lage kwaliteit. Toch is dat bij de Timberpro M2600-3 5-in-1 prima in orde. De motor is robuust en krachtig, en toch compact vormgegeven. Daarnaast zijn de afzonderlijke tools van goede kwaliteit, en prima geschikt voor het zagen van takken, het snoeien van hagen en het maaien en trimmen van gras, wildgroei en onkruid. Dat kun je op iedere gewenste lengte doen, dankzij het telescopische verlengstuk.

Gebruiksgemak

Het verwisselen van de diverse onderdelen gaat snel, veilig en makkelijk. Je kunt de Timberpro M2600-3 5-in-1 als maaier aan de grond, of als telescoopzaag de hoogte in gebruiken. Wat je ook doet, dankzij de comfortabele schouderband zal je het apparaat goed kunnen ondersteunen. De handvatten zitten direct aan de steel gemonteerd en zijn geschikt om alle poses aan te kunnen die de verschillende toepassingen van het apparaat vereisen. Je levert dus iets in aan gebruikersgemak om een enkele functie lang achter elkaar te gebruiken, maar het is nog steeds comfortabel werken. Welke functie van dit uitgebreide apparaat je ook kiest.

Belangrijkste specificaties van de Timberpro M2600-3 5-in-1 bosmaaier

 • Maaibreedte: 30 cm
 • Aandrijving: benzine (tweetakt)
 • Vermogen: 5.200 watt
 • Geluidsniveau: 112 dB
 • Gewicht: 5.9 kg