Top 3 van best verkochte grastrimmers : de beste grastrimmers van dit moment | De grastrimmer of kantenmaaier is een stuk tuingereedschap dat eigenlijk niet meer weg te denken is onder gazonbezitters. Je kent het vast wel: bij het grasmaaien blijven er altijd plekjes over waar je met de grasmaaier net niet goed bij kan. Of je wilt de randen mooi en strak afwerken. Voor dit soort klusjes is een grastrimmer  of kantenmaaier uitermate geschikt. Maar waar moet je allemaal op letten bij de aanschaf van zo’n fijne hulp voor het gazon? We zetten hier de belangrijkste kenmerken en mogelijkheden van de beste grastrimmers op een rij en geven de top 3 van best verkochte kantenmaaiers. Zo kun jij de beste keuze maken voor jouw gazon.

Vergelijk de best verkochte grastrimmers
Nu vergelijken

Beste grastrimmer vergelijken | 1 | Verschil grastrimmers en bosmaaiers

Een grastrimmer en een bosmaaier lijken niet op elkaar in naam, maar wel in verschijning. Toch hebben ze een verschillend toepassingsgebied. Vandaar ook de verschillende namen. Over het algemeen geldt dat grastrimmers bedoeld zijn om stukken gazon, kort gras, en grasranden heel precies bij te werken. Bostrimmers zijn dan wat minder precies, maar heel erg geschikt om laag groeiend (on)kruid snel en efficiënt te lijf te gaan. Er is wel wat overlap: met sommige grasmaaiers kun je ook prima onkruid wieden of hoog gras bijsnijden.

 

Beste grastrimmer vergelijken | 2 | Waarvoor ga je de grastrimmer gebruiken?

Het ligt misschien voor de hand dat je een grastrimmer gaat gebruiken voor het bijwerken van je gazon. Er zijn echter nog meer dingen die je keuze kunnen beïnvloeden. Wil je bijvoorbeeld af en toe ook onkruid wieden of hoog gras aanpakken? Kies dan een model dat daar geschikt voor is, meestal een met een mes in plaats van draad. Heb je veel moeilijk bereikbare plekjes? Dan is het handig werken met een verstelbare kop. Wil je de bloemen liever niet mee trimmen? Let dan op een beschermbeugel. Door goed te bedenken hoe je de strimmer gaat inzetten, maak je het kiezen makkelijker.

 

Beste grastrimmer vergelijken | 3 | Trimmen: mes of draad?

Een grastrimmer snijdt begroeiing of grashalmen af met een snel roterende draad of met een (plastic) mes. Een mes is meestal meer geschikt voor grovere begroeiing dan een draad. Voor fijn trimwerk is een draad weer beter. Je zult bij beide merken dat deze verslijten. Een mes moet je dan met de hand vervangen. Draad wordt meestal vanaf een spoel gevoerd en zal automatisch of met een tipsysteem op lengte gebracht kunnen worden. Naast plastic messen komen er ook stalen messen voor, maar deze vind je eigenlijk alleen bij bostrimmers die zwaar onkruid kunnen trimmen.

 

Beste kantenmaaier vergelijken | 4 | Aandrijving: elektrisch, accu of benzine

De meeste kantenmaaiers worden aangedreven door een elektromotor, hoewel benzinemodellen voor consumenten ook voorkomen. Als je wilt trimmen op een plek zonder stroom voorhanden, ligt een benzinemodel voor de hand. Benzinetrimmers zijn erg krachtig, maar niet zo milieuvriendelijk als stroomaangedreven trimmers. Een accumodel geeft je ook meer toepassings- en bewegingsvrijheid dan een model met netsnoer. Bij die laatste zit je eigenlijk altijd vast aan het werken met een verlengsnoer, maar dat hoeft niet altijd een bezwaar te zijn. Bovendien zijn ze veel voordeliger dan benzine- of accumodellen.

 

Beste kantenmaaier vergelijken | 5 | Comfortabele en handige opties

Als je maar kleine stukjes gazon hoeft te trimmen, heb je misschien minder behoefte aan allerlei instelmogelijkheden. Je kunt dan prima uit de voeten met een basic model met vaste steel en trimkop. Voor langer werken is het misschien wel fijn als de steel uitschuifbaar is en het extra handvat versteld kan worden. Ook zijn er opties die het toepassingsbereik vergroten. Denk bijvoorbeeld aan een beschermbeugel voor planten, een draaibare trimkop om de kanten bij te kunnen werken en een geleidewiel om extra precies te kunnen werken.

 

Beste kantenmaaier vergelijken | 6 | Wat kost een grastrimmer?

Het hangt ervan af hoe uitgebreid je de grastrimmer wilt hebben en hoeveel geld je ervoor neer wilt tellen. Ook speelt de kwaliteit een rol. De goedkoopste grastrimmers, zonder veel mogelijkheden en met vaste steel en trimkop, zijn erg voordelig en al verkrijgbaar voor een paar tientjes. Goede modellen in het middensegment, met opties die voor de meeste gebruikers ruim voldoende zijn, komen op een prijs tussen de honderd en tweehonderd euro uit. Voor echte topmodellen, gericht op de meest veeleisende gebruikers en professionals, kom je vaak op een prijs ruim boven de tweehonderd euro.

 

Top 3 beste grastrimmers

Voor de top 3 van beste kantenmaaiers kijken we naar de best verkochte grastrimmers in Nederland. Deze modellen zijn het populairst onder gazonbezitters vanwege hun gebruikersgemak, kwaliteit en mogelijkheden. Dat hoeft nog niet te betekenen dat jouw ideale grastrimmer bij de top 3 hoort. Maar het is wel een goede manier om een idee te krijgen wat er allemaal mogelijk is op het gebied van trimmers. Door de verschillende kenmerken van deze 3 trimmers goed met elkaar te vergelijken, krijg je een aardig idee van welke modellen het beste aansluiten op jouw wensen. Zo wordt het gemakkelijk om een goede grastrimmer voor jouw gazon uit te kiezen.

 

Beste grastrimmer | 1 | Bosch ART 23 SL

Bosch ART 23 SL grastrimmerDe Bosch ART 23 SL is een typische grastrimmer die zonder veel poespas doet wat hij moet doen. Deze trimmer heeft een lichte en toch krachtige motor van 280 watt, die wordt aangedreven door netstroom. Door het lichte gewicht van slechts 1.7 kg is hij fijn te gebruiken door iedereen, ook al is de steel niet in hoogte verstelbaar. Deze kantenmaaier is prima geschikt voor mensen met een kleine tuin of gazon, die niet veel hoeven trimmen en dus ook geen high-end model grastrimmer nodig hebben.

Bestel direct een Bosch grastrimmer
Nu bestellen

Kenmerken van de Bosch ART 23 SL

De Bosch ART 23 SL trimt met een draad. Deze wordt automatisch aangevoerd door het semi-auto-feedsysteem, zodat je altijd de juiste maaibreedte kunt gebruiken. Bosch heeft dit model lekker ergonomisch vormgegeven met een goede balans en een licht gewicht. Dat maakt het gebrek aan instelmogelijkheden goed. Het netsnoer biedt minder bewegingsvrijheid dan een accu, maar je bergt het handig op aan de snoerhouder die in het handvat is verwerkt. Het is een voordelig model zonder extra’s, maar wel prima geschikt voor eenvoudig trimwerk. Bovendien krijg je de kwaliteit waar Bosch al jaren garant voor staat.

Afwerking en kwaliteit

Elektrisch tuingereedschap van Bosch doet in niets onder voor de power tools van deze fabrikant. De Duitse degelijkheid die je van hen mag verwachten, vind je ook terug in de lichte en sterke motor van de ART 23 SL grastrimmer. Voor de voordelige prijs kun je weinig extra’s verwachten, maar als je daar geen behoefte aan hebt, is deze Bosch trimmer prima geschikt. Veel mensen waarderen juist de eenvoud en robuustheid van het gebalanceerde ontwerp. Toch geven kleine details, zoals de hoge kwaliteit van de draadspoelen, het automatische draadvoersysteem en eenvoudige bediening, dit model een streepje voor op andere basismodellen kantenmaaiers.

Gebruiksgemak

Bosch heeft met de ART 23 SL een basic grastrimmer gemaakt zonder veel toeters en bellen. Het gebrek aan instelmogelijkheden, zoals een verstelbare extra handgreep of een telescopische steel, wordt echter ruimschoots goedgemaakt door het ergonomische ontwerp. De balans maakt dat deze grastrimmer lekker in de hand ligt en hij weegt ook nog maar eens 1.7 kg. Door de aandrijving op netstroom hoef je ook nog eens niet bezorgd te zijn dat je met een lege accu komt te zitten. Voor kleine trimklussen waar je geen extra’s nodig hebt, is het moeilijk de Bosch ART 23 SL te verslaan in comfort en gebruiksgemak.

Belangrijkste specificaties van de Bosch grastrimmer, ART 23 SL

 • Maaibreedte: 23 cm
 • Aandrijving: elektrisch (230 V netsnoer)
 • Vermogen: 280 watt
 • Geluidsniveau: 91 dB
 • Gewicht: 1.7 kg

 

Beste grastrimmer | 2 | Gardena SmallCut trimmer 300/23

Gardena SmallCut 300-23 grastrimmerMet deze Gardena trimmer wordt het bijwerken van moeilijke stukken gazon een fluitje van een cent. Dankzij de ruime en hoog geplaatste extra handgreep kun je het apparaat moeiteloos vasthouden en sturen tijdens het trimmen. Het uitzonderlijk lichte gewicht van nog geen 1.6 kg helpt ook aardig mee. Het is een basic kantenmaaier in het lage prijssegment en dus vooral geschikt voor mensen die een fijne trimmer zoeken om af en toe het grasveld helemaal netjes mee bij te werken. Zeker als je gebruiksgemak en comfort belangrijker vindt dan allerlei opties die je niet nodig hebt, is dit een prima keuze.

Bestel direct een Gardena grastrimmer
Nu bestellen

Kenmerken van de Gardena SmallCut trimmer 300/23

Gardena is zeker geen onbekende speler op het gebied van tuingereedschap. Naast een uitgebreid assortiment aan bewaterings-, graaf- en snoeigereedschap, heeft Gardena ook uitstekende elektrische tools in huis. De producten van Gardena kenmerken zich door goede kwaliteit in het lage- en midden-prijssegment, en door vooral op de gebruiker gericht te zijn. Dat vinden we ook terug in de SmallCut grastrimmer 300/23, die prettig in de hand ligt en gemakkelijk te bedienen is. Voor alle eenvoudige trimklussen aan het gazon is dit een uitstekende en voordelige keuze.

Afwerking en kwaliteit

De plastic behuizing loopt helemaal door van boven tot beneden, waardoor deze trimmer strakker vormgegeven oogt dan modellen met een steel. Maar laat je niet misleiden: niet alleen is de vormgeving mooi, maar ook robuust. De motor van 300 watt kan prima het trimmen van grasranden en lastige plekjes aan. De garantie en kwaliteit zijn prima in orde, net zoals bij alle producten van Gardena. Hoewel het een voordelig model grastrimmer is, voelt de SmallCut grastrimmer 300/23 allesbehalve goedkoop aan.

Gebruiksgemak

Bovenop de behuizing zit een stevig en ruim extra handvat. Deze is dan wel niet instelbaar, maar heeft voldoende ruimte om goed vast te kunnen pakken en een ergonomische greep. De bediening is erg eenvoudig. Indien nodig kun je, door de grond aan te tippen, de snoeidraad verlengen als deze afslijt door het snoeien. Door het lage gewicht van 1.6 kg word je niet snel moe van het vasthouden en kun je lekker lang doorgaan met trimmen. Met de Gardena SmallCut grastrimmer 300/23 haal je een fraai apparaat in huis, waarmee iedereen zonder problemen meteen uit de voeten kan.

Belangrijkste specificaties van de Gardena grastrimmer, SmallCut 300/23

 • Maaibreedte: 23 cm
 • Aandrijving: elektrisch (230 V netsnoer)
 • Vermogen: 300 watt
 • Geluidsniveau: 94 dB
 • Gewicht: 1.6 kg

 

Beste grastrimmer | 3 | Gardena ComfortCut Li-18/23R

Gardena ComfortCut Li-18-23 R grastrimmerHeb je niet genoeg aan een basic grastrimmer? De Gardena ComfortCut Li-18/23R is erg compleet uitgevoerd en daarmee geschikt voor de gebruiker die meer wil doen met een grastrimmer. Dit model grastrimmer van Gardena is voorzien van een draaibare kop, om ook op lastige plekken te kunnen werken, of om de graskanten verticaal bij te trimmen. Het wiel zorgt voor een goede ondersteuning en een perfecte, gelijkmatig afgewerkte graskant. Bovendien is de ComfortCut Li-18/23R voorzien van een accu, zodat je optimale bewegingsvrijheid hebt.

Bestel direct een Gardena grastrimmer
Nu bestellen

Kenmerken van de Gardena ComfortCut Li-18/23R

Gardena staat bekend om innovatieve oplossingen om het gebruik van tuingereedschap makkelijker en comfortabeler te maken. Bij de ComfortCut Li-18/23R zien we dat terug in het ruime kantgeleiderwiel, dat over de kantenmaaier heen gemonteerd wordt. Dit kantgeleiderwiel zorgt ervoor dat je eenvoudig, in een verticale stand, ook de graskant kunt bijwerken. Er is ook een variant verkrijgbaar zonder dit wiel: de EasyCut Li-18/23 R. Beide versies zijn goed afgewerkt met een stevig extra handvat, verstelbare telescoopsteel en draaibare kop en daardoor makkelijk te gebruiken voor allerlei trimklussen.

Afwerking en kwaliteit

De stevigheid en kwaliteit van de ComfortCut Li-18/23 R is goed in orde. De verstelbare telescoopsteel voelt stevig aan, en de draaibare kop trimt krachtig en makkelijk op allerlei plekjes. In plaats van een draad trim je met een plastic mes, zodat je ook onkruid en hoog gras niet uit de weg hoeft te gaan. Je krijgt er maar liefst zes reservemessen bij, zodat je de nodige tijd vooruit kunt met deze grastrimmer. Die kun je overigens handig opbergen in een compartiment in het apparaat zelf, zodat ze niet los rond hoeven te slingeren.

Gebruiksgemak

Deze grastrimmer ligt prettig in de hand en dankzij de telescoopsteel kun je hem precies op de juiste hoogte afstellen. Zo hoef je niet krom te staan bij het trimmen. Met de extra, stevige handgreep houd je hem goed in de hand. Om gemakkelijk op moeilijkere plekjes te kunnen werken, kun je deze handgreep ook verdraaien. De ComfortCut Li-18/23R blinkt vooral uit bij het bijwerken van de grasrandjes. Het brede, geïntegreerde geleidewiel zorgt ervoor dat je zonder problemen de rand van je gazon mooi strak bij kunt werken.

Belangrijkste specificaties van de Gardena grastrimmer, ComfortCut Li-18/23R

 • Maaibreedte: 23 cm
 • Aandrijving: accu (Gardena Heartbeat System)
 • Accuspanning: 18 volt
 • Geluidsniveau: 86 dB
 • Gewicht: 2.6 kg