Black & Decker grastrimmers

Als je aan het merk Black & Decker denkt, denk je waarschijnlijk aan de elektrische apparaten en gereedschappen die dit bedrijf produceert. Maar ook voor diverse tuinproducten ben je bij deze producent aan het juiste adres. Zo ook voor bladblazers zoals de Black & Decker GWC3600L20 bladblazer en natuurlijk grastrimmers. Een Black & Decker grastrimmer draagt bij aan mooi verzorgd gazon. Grastrimmers zijn er in allerlei soorten en maten. Zo heb je trimmers met een draad en grastrimmers met een accu. De eerste variant is goedkoper, de tweede heeft een hoger prijskaartje. Hieronder wordt dieper ingegaan op het merk en de grastrimmers die in het assortiment van deze producent te vinden zijn.

Vergelijk Black & Decker grastrimmers
Prijzen vergelijken

Over Black & Decker

Black & Decker, tegenwoordig ook wel bekend als Stanley Black & Decker, is een bedrijf wiens roots terug te vinden zijn in Amerika. Deze producent is er vooral voor de doe-het-zelver. Zo beschikt dit merk over diverse soorten gereedschappen, zowel elektrisch als manueel. Daarnaast kun je bij deze producent terecht voor bijpassende accessoires. Dit bedrijf bestaat inmiddels al meer dan een eeuw. Dit komt door de consistente kwaliteit van de producten. Ook de grastrimmers van Black & Decker zijn hier een goed voorbeeld van.

Kenmerkend voor een Black & Decker grastrimmer

Black & Decker grastrimmers zijn er in allerlei soorten en maten. Zo heb je grastrimmers die nog gebruik maken van een snoer. Dit zijn goedkope varianten die voor ieder budget betaalbaar zijn. Daarnaast zijn er de middenklasse tot topklasse varianten zoals de BCSTA536L1-QW, die allen gebruik maken van een accu. Dit vergroot de wendbaarheid en de algehele vrijheid tot bewegen. Wat alle trimmers van Black & Decker karakteriseert, is het goede resultaat. Of je nu voor een trimmer met snoer kiest (bijvoorbeeld de GL7033-QS) of één met accu zoals bijvoorbeeld de BCSTA536B-QW, GLC3630L20-QW of de ST182320-QW, je gazon zal er goed uitzien.

Black & Decker grastrimmer overzicht

Om het assortiment van Black & Decker grastrimmers in wat meer detail uit te lichten, worden hieronder twee varianten besproken. Ten eerste is er het basismodel: de ST4525-QS. Deze dien je op netstroom aan te sluiten. Het topklasse model, de STC5433-QW maakt gebruik van een accu. Ze verschillen qua mogelijkheden en eigenschappen. Dit illustreert nogmaals hoe breed het assortiment van deze Amerikaanse producent is. Er is voor ieder wat wils.

Basismodel: Black & Decker ST4525-QS

Black & Decker grastrimmer - ST4525-QS elektrische grastrimmerVoor nog geen 70 euro kun je beschikken over de Black & Decker ST4525-QS. Qua prijs is dit dus overduidelijk een basismodel. Maar is dit ook zo qua mogelijkheden? Ja en nee. Ten eerste is deze grastrimmer niet draadloos. Je zit vast aan een snoer, welke bovendien ook nog eens zeer kort is. Een verlengsnoer is dus wel een vereiste, voordat je deze grastrimmer kunt gebruiken. Wat wel in positieve zin opvalt, is het mooie resultaat. Deze trimmer kan goed omgaan met de randen van je gazon en bovendien zijn moeilijke bereikbare plekken te bereiken aan de hand van de draaiknop. Qua trimresultaat zit het dus wel goed bij de Black & Decker ST4525-QS.

Afwerking en mogelijkheden

Door de oranje kleur heeft de ST4525-QS een leuk Hollands tintje. Of dat de bedoeling was is ten tweede, maar het design ziet er in ieder geval goed uit. Tevens valt de telescopische steel op. Deze is op jezelf en jouw werkhouding aan te passen. Zo kun je in ieder geval altijd comfortabel aan de slag met het trimmen van je gazon. Tevens valt de beugel op die je planten zal beschermen. Zo trim je nooit per ongeluk je planten mee. Daarnaast is deze grastrimmer voorzien van een draaibare kop, zodat je ook de moeilijk bereikbare plekken goed kunt trimmen. Het resultaat mag er wezen!

Bediening en gebruik van de Black & Decker grastrimmer

Als eerste is het aan te raden om de Black & Decker grastrimmer goed af te stellen op jezelf. We hebben allemaal zo onze eigen werkhouding. De steel is gelukkig eenvoudig hierop af te stemmen, wat het gebruikscomfort vergroot. Het snoer dien je aan te sluiten op het netstroom. Let hierbij op dat het snoer zeer kort is, waardoor een verlengkabel een vereiste is. Anders ben je echt te weinig wendbaar en kun je niet optimaal het gazon trimmen. Hierna kun je aan de slag. Voordeel van een snoer is dat de accu nooit kan opraken. Je kunt dus lang doorgaan.

Belangrijkste kenmerken van de ST4525-QS

  • Gewicht: 2,86 kg
  • Geluidsniveau: 93 dB
  • Hoogte: 92 cm
  • Voeding: netstroom
  • Maaibreedte draad: 25 cm

Topklasse variant: Black & Decker STC5433-QW

Waar bij sommige merken de topvariant al snel meer dan 400 euro kost, kan de Black & Decker STC5433-QW al voor zo’n 225 euro de jouwe zijn. De oranje-zwarte kleur geeft deze variant een strakke look. Maar alhoewel het oog soms ook wat wil, gaat het natuurlijk vooral om het gebruik van deze grastrimmer. Van een topklasse variant verwacht je natuurlijk een hoop. Hoe zit het met de afwerking en de bediening van deze goede gazontrimmer?

Afwerking en mogelijkheden

Een aantal elementen van de afwerking vallen op. Ten eerste is er het tweede handvat, wat je algeheel meer controle geeft over de trimmer. De steel is telescopisch, zodat je deze precies kunt afstellen op een manier die het jou comfortabel maakt. De maaibreedte is 33 cm, zodat je sneller klaar bent met het trimmen. Planten worden beschermd tegen accidenteel trimmen middels de beschermingsbeugel.

Bediening en gebruik van de Black & Decker grastrimmer

Dankzij de accu kun je een uur lang draadloos het gras trimmen. Stel vooraf de steel af, zodat je het meest gebruikscomfort kunt ervaren tijdens het trimmen. Deze Black & Decker grastrimmer maakt gebruik van draden. Daarnaast worden er speciale HDL-draden meegeleverd. Deze draden zijn beter in staat om goed om te gaan met stug gras en onkruid. Naast het trimmen kun je deze grastrimmer tevens gebruiken om het gras te snijden. Dit levert je een algeheel mooie afwerking op. Het resultaat mag er dan ook wezen. Niet voor niets is dit de topper binnen het assortiment van Black & Decker.

Belangrijkste kenmerken van de STC5433-QWBlack & Decker STC5433-QW accu grastrimmer

  • Gewicht: 3,5 kg
  • Geluidsniveau: 93 dB
  • Hoogte: 92 cm
  • Oplaadtijd accu: 3 kwartier
  • Maaibreedte draad: 33 cm

Een ander goed model elektrische grastrimmer is bijvoorbeeld de Black en Decker GL9035-QS.

Koop een Black & Decker grastrimmer
Nu kopen