Black & Decker ST4525-QS grastrimmer

In het assortiment van het bekende merk Black & Decker vind je diverse soorten grastrimmers. Logisch, want voor de meeste elektrische klusapparaten kun je wel terecht bij deze producent. Grastrimmers heb je er in allerlei soorten en maten. Meestal zijn de duurdere varianten degenen die je moet hebben als je over alle functies en voordelen wilt beschikken. Maar niet iedereen heeft een even groot budget. Bovendien is niet iedereen even bereid om de hoofdprijs te betalen voor een kantenmaaier. Dus dan kijk je bij de goedkopere modellen binnen het assortiment van Black & Decker. Eén van deze goedkopere varianten is de Black & Decker ST4525-QS. Is dit een slimme aankoop en misschien wel de beste kantenmaaier voor jou?

Vergelijk Black & Decker grastrimmers
Prijzen vergelijken

Black & Decker ST4525 overzicht

Waar hele dure varianten al snel meer dan 400 euro kunnen kosten, ben je aan de Black & Decker ST4525-QS nog geen 70 euro kwijt. Deze prijs valt zo laag uit omdat we hier te maken hebben met een elektrische grastrimmer. Er is dus geen accu, deze grastrimmer dien je op het netstroom aan te sluiten. Wel is deze trimmer voorzien van een draaibare kop, zodat je eenvoudiger de moeilijke bereikbare plekjes van je gazon kunt bereiken. Ook de randen van je grasmat kunnen prima getrimd worden aan de hand van dit apparaat. De maaibreedte is in totaal zo’n 25 centimeter.

In de doosBlack & Decker ST4525-QS elektrische grastrimmer

 • Black & Decker ST4525-QS
 • Accu
 • Snellader
 • Draadkop
 • Draagriem
 • Inbussleutel
 • Gereedschapsset

Technische specificaties

 • Gewicht: 2,86 kg
 • Geluidsniveau: 93 dB
 • Hoogte: 92 cm
 • Voeding: netstroom
 • Maaibreedte draad: 25 cm

Bediening van de Black & Decker grastrimmer

Ten eerste is het aan te raden de steel af te stellen, voor de beste werkhouding. Zo kun je comfortabel het gras trimmen. Om een werkende Black & Decker ST4525-QS te krijgen, dien je deze aan te sluiten op het netstroom. Let wel op dat het snoer van dit apparaat bijzonder kort is. In de norm zul je dus altijd een verlengsnoer nodig hebben om optimaal gebruik te kunnen maken van dit apparaat. Let tevens tijdens het trimmen op dat je niet per ongeluk de kabel raakt. Tijdens het trimmen kun je moeilijk bereikbare plekken bereiken middels de draaiknop. Dankzij de beschermende beugel trim je nooit per ongeluk de plantjes in je tuin.

Onderhoud van de Black & Decker trimmer

Een voordeel van het draad waarvan deze gras trimmer voorzien is, is dat je geen omkijken hebt naar bijvoorbeeld het opladen van je accu. Dit onderhoud hoef je dus niet te plegen. Wel is het aan te raden om de Black & Decker grastrimmer na iedere trimbeurt goed schoon te maken. Gras dat te lang op je scharen blijft zitten heeft een negatief effect. Zo kunnen deze eerder bot worden en kan de grastrimmer niet meer optimaal renderen.

Voordelen van de Black & Decker ST4525-QS

Het hele gazon, zelfs de randen, kan prima getrimd worden aan de hand van de Black & Decker ST4525-QS. De planten worden tegen het trimmen beschermd middels de beugel. Bovendien is deze trimmer voorzien van een draaibare kop, waardoor je moeilijke plekken met gemak kunt bereiken. De werkhouding pas je aan jezelf aan middels de steel. Zo werk je altijd comfortabel. Qua prijs is deze grastrimmer uiterst betaalbaar.

Nadelen van de Black & Decker ST4525-QS

De grootste hinder zul je ondervinden van het snoer. Deze is te kort en zit geregeld in de weg. Bovendien heb je een verlengkabel nodig om optimaal gebruik te kunnen maken van je kantenmaaier. Daarnaast is deze grastrimmer, met een geluidsniveau van 93 dB, zeer luid. Dit kan overlast veroorzaken.

Conclusie

Dat de Black & Decker ST4525-QS een goedkope variant is binnen het assortiment van dit merk, merk je aan een aantal zaken. Vooral het hoge geluidsniveau en het korte snoer zijn grote nadelen. Wel kan deze gras trimmer je gazon goed trimmen, van de randen van het gazon tot aan de moeilijk bereikbare plekken.

Koop een Black & Decker grastrimmer
Nu kopen