Bosch Advanced Grass Cut 36 Li accu grastrimmer

Bosch is op diverse fronten een grote naam. Menig huishouden beschikt over bijvoorbeeld een koelkast, vaatwasser of wasmachine van deze Duitse producent. Maar wist je dat je ook voor diverse tuinproducten terecht kan bij dit merk? Ook grastrimmers van deze producent kun je kopen. De prijzen lopen uiteen, van meer basismodellen tot aan geavanceerdere modellen met een hogere prijskaart. Eén van de topklasse modellen binnen het assortiment van Bosch is de Bosch Advanced Grass Cut 36 Li. Bosch is van nature niet specifiek gespecialiseerd in tuinproducten. Is deze gras trimmer wel de moeite waard?

Vergelijk Bosch grastrimmers
Prijzen vergelijken

Bosch Advanced Grass Cut 36 Li overzicht

Nog altijd zijn er grastrimmers verkrijgbaar met draad. Anno 2019 kan dit echt niet meer. De kantenmaaier is voorzien van een accu. Hierdoor kun je ongeveer een uur lang draadloos het gazon trimmen. Grastrimmers met draad beschikken veelal over een snoer die erg kort is. Dit limiteert je enorm, tenzij je een verlengsnoer hebt. Dan nog zit het draad vaak enorm in de weg. Dit is meteen één van de grootste voordelen van een draadloze grastrimmer. Maar qua bediening zitten er nog meer voordelen verbonden aan deze grastrimmer. Deze kun je verderop in de tekst lezen.

In de doos

  • Bosch Advanced Grass Cut 36 Li
  • Accu
  • Acculader

Technische specificatiesBosch Advanced Grass Cut 36 Li accu grastrimmer

  • Gewicht: 3,9 kg
  • Geluidsniveau: 91 dB
  • Hoogte: 133 cm
  • Oplaadtijd accu: 70 minuten
  • Maaibreedte draad: 30 cm

Bediening van de Bosch grastrimmer

Het trimmen van je gazon is niet altijd een klusje waar je even veel zin in hebt. We hebben allemaal wel eens van die dagen. Daarom is het van belang dat een grastrimmer het je zo gemakkelijk mogelijk maakt. Ten eerste is er het gebruikscomfort. Meerdere elementen vergroten dit bij deze grastrimmer van Bosch. Ten eerste is er de verstelbare steel, welke aan te passen valt aan jouw houding. Beide handvaten hebben een aangename grip doe fijn aanvoelt voor je handen. Dankzij dit tweede handvat heb je tevens meer controle over deze trimmer. Dankzij eigenschappen zoals de beschermingsbeugel en de maaibreedte van 30 cm krijg je snel een goed trimresultaat.

Onderhoud van de Bosch kantenmaaier

Wat vooral van belang is voor het garanderen van een lange levensduur van je grastrimmer, is het weghalen van gras uit de draden na iedere trimbeurt. Gras kan niet alleen de draden verslechteren, maar kan ook de algehele werking van het apparaat verminderen. Goed onderhoud van de strimmer voorkomt dit.

Voordelen van de Bosch Advanced Grass Cut 36 Li

Eigenlijk zijn er twee eisen die het belangrijkst zijn voor een gras trimmer. Ten eerste dient deze een goed resultaat achter te laten. Ten tweede is het comfort voor de gebruiker van belang. In beide opzichten scoort de Advanced Grass Cut 36 Li goed. De beschermingsbeugel, draden, maaibreedte, extra handvat en de accu zorgen in combinatie voor een goed resultaat, randen van het gazon meegerekend. De instelbare steel, draadloosheid en het tweede handvat vergroten tevens het comfort voor de gebruiker.

Nadelen van de Bosch Advanced Grass Cut 36 Li

Sommige gazons hebben plekjes die moeilijk bereikbaar zijn voor de meeste grastrimmers. Een draaibare kop zou een oplossing zijn voor dergelijke plaatsen. Helaas beschikt de kantenmaaier niet over een dergelijke kop.

Conclusie

Voor menig gazon is de Bosch Advanced Grass Cut 36 Li een aanrader. Alleen als je echt veel moeilijk bereikbare plekjes hebt, kun je beter gaan voor een grastrimmer. Op alle andere fronten is dit één van de beste grastrimmers van dit moment. Het resultaat is consistent goed en het gebruikscomfort is hoog.

Koop een Bosch grastrimmer
Nu kopen