Bosch AFS 23-37 elektrische bosmaaierBosch AFS 23-37 elektrische bosmaaier | Wil je in je achtertuin flink kunnen snoeien, maar zie je er tegenop om met een benzinemotor aan de slag te gaan? Dan is deze Bosch bosmaaier is een goede keuze. Deze krachtpatser loopt gewoon op netstroom, dus je sluit hem met een verlengsnoer op het stopcontact aan. De elektromotor met 950 watt aan motorvermogen levert genoeg power (1.3 pk) om het hardnekkigste onkruid mee aan te pakken. Als je het gazon ook netjes wilt kunnen afwerken, zet je er de 37 cm brede draadkop op. Het is een voordelige en complete maaier die meer mogelijkheden biedt dan alleen een grastrimmer.

Bestel direct een Bosch bosmaaier
Nu bestellen

Kenmerken van de Bosch AFS 23-37

De elektrische AFS 23-37 is qua prijs en mogelijkheden een aantrekkelijk instapmodel bosmaaier. Wat uiterlijk betreft wijkt hij ook niet heel erg af van een doorsnee kantenmaaier. De plaatsing van de handvaten is hetzelfde als bij grastrimmers, zodat we niet het karakteristieke fietsstuur van professionele maaier hebben. Toch doet deze snoeimachine niet onder voor zijn benzine-aangedreven broertjes. De messen maken korte metten met hogere begroeiing. Daarnaast pak je met de draadkop ook het gazon en diverse graskanten aan. Het is dus een veelzijdige alleskunner.

Afwerking en kwaliteit

Door de afwerking en de details is het duidelijk waar de fabrikant deze bosmaaier positioneert in de markt Het is een apparaat gericht op de consument die de behoefte heeft aan een krachtiger snoeiapparaat dan een gemiddelde gras trimmer, maar die terugdeinst voor de professioneel aandoende bosmaaiers op benzine. Krachtige elektromotors voor power tools is echter iets waar het bedrijf zich al jaren in specialiseert. Je kunt dan ook hele goede prestaties verwachten van deze maaier, zonder het gedoe met benzine en een tweetakt motortje. Gewoon de stekker aansluiten en maaien maar.

Gebruiksgemak

Om het gemis van een stevig “fietsstuur” als ergonomische handgreep goed te maken, heeft Bosch het gewicht en de handgrepen van de AFS 23-37 goed gebalanceerd en op elkaar afgestemd. Naast de ergonomische handvaten, die fijn vast te pakken zijn, ondersteun je het apparaat met een comfortabele schouderband. Zo hou je de 5.3 kg van de bosmaaier fijn vast en goed onder controle. Het verwisselen van messen en draadknop gaat veilig, eenvoudig en snel. Ook zit er een opbergkoker aan de steel die reservedraden bevat, voor als deze slijten onder het trimmen. Een van de best verkochte bosmaaiers van nu.

Bosch bosmaaier | Voor- en nadelen

Is de Bosch AFS 23-37 jouw ideale opstap naar een bosmaaier, of weet je het nog niet? De voor- en nadelen van het apparaat op een rijtje zijn:

  • + Door de elektromotor hoef je niet in de weer met een benzinemotor en alles wat daarbij komt kijken.
  • + Je kunt de bosmaaier ook gebruiken als trimmer met een groot bereik, dankzij de brede draadkop van 37 cm.
  • – Als bosmaaier voor het echte zware werk is deze maaier minder geschikt, onder andere door het ontbreken van een stevig “fietsstuur”-handvat.

Belangrijkste specificaties van de Bosch AFS 23-37

  • Maaibreedte mes: 23 cm
  • Maaibreedte draad: 37 cm
  • Aandrijving: elektrisch (230 V netsnoer)
  • Geluidsniveau: 98 dB
  • Gewicht: 5.3 kg