Bosch grastrimmers

Je ziet soms de bomen door het bos niet meer, wanneer je op zoek bent naar een geschikte grastrimmer. Er zijn zoveel merken, soorten en maten. Het is fijn dat je in zo’n geval kunt terugvallen op een vertrouwd merk. Want dat is Bosch voor vele mensen. Het is nog altijd één van de grootste producenten op het gebied van huishoudelijke apparaten en elektronica. Wat je misschien niet wist, is dat zij ook diverse tuingereedschappen ontwikkelen. Ook voor een grastrimmer kun je bij dit Duitse bedrijf aankloppen. Zijn de grastrimmers van Bosch ook daadwerkelijk de moeite waard?

Vergelijk Bosch grastrimmers
Prijzen vergelijken

Over Bosch

Het is bijna niet voor te stellen, maar Bosch werd al opgericht in 1886. Zo lang gaat dit Duitse bedrijf dus al mee. Het is niet zonder reden dat dit bedrijf al eeuwenlang zo sterk is gebleven. Dit komt omdat het bedrijf altijd blijft innoveren. Waar het van origine een bedrijf was dat gespecialiseerd was in het ontwikkelen van onderdelen voor auto’s, kun je inmiddels voor bijna alles op het gebied van huishoudelijke producten en elektronica terecht bij dit bedrijf. Ook als je op zoek bent naar een grastrimmer, heb je bij Bosch de keuze uit verschillende varianten.

Kenmerkend voor een Bosch grastrimmer

Bosch staat bekend om zijn innovatieve designs, en dit is niet anders bij de grastrimmers. Of je nu kiest voor een goedkope variant of een duur model, allen zijn comfortabel qua gebruik en voeren hun taken naar behoren uit. Het resultaat mag er dan ook wezen, voor welke variant je ook kiest. Dit is vooral fijn voor mensen die niet al te veel geld willen spenderen aan een grastrimmer. Voor weinig geld kun je al een goed werkende grastrimmer kopen. Alhoewel de grastrimmers van Bosch dus onderling veel van elkaar kunnen verschillen, is het goede resultaat een verbindende factor.

Bosch grastrimmer overzicht

Innovatieve designs en goede trimresultaten, het is dus wat alle Bosch grastrimmers in overeenkomst hebben. De producent heeft verschillende modellen in het assortiment zoals de AFS 23-37, ART 26-18 Li +, ART 23 SL, ART 35 en de ART 23-18 Li. Misschien ben je wel aan het overwegen om een grastrimmer van dit merk aan te schaffen. Ben je benieuwd naar de mogelijkheden van een Bosch grastrimmer? Daarom worden hieronder de uiteenlopende modellen binnen het assortiment voor je op een rijtje gezet. Als eerste wordt een basismodel in detail besproken: de Bosch Easy Grass Cut 23. Vervolgens gaan we dieper in op de Bosch Advanced Grass Cut 26 Li, volgens vele de beste grastrimmer in het assortiment van deze Duitse producent.

Basismodel: Bosch Easy Grass Cut 23

Als je over een klein gazon beschikt, hoef je niet per se het duurste van het duurste op het gebied van grastrimmers te kopen. Daarnaast is een goedkope variant perfect als je niet al te veel wilt spenderen. De Bosch Easy Grass Cut 23 kost nog geen 45 euro. Deze grastrimmer wordt elektrisch aangedreven, waarbij netstroom de voeding is. Voor het trimmen van het gras worden draden gemaakt. Bijkomend voordeel hiervan is dat je de randen van je gazon perfect kunt trimmen zonder dat de naastgelegen stenen je trimmer beschadigen.

Afwerking en mogelijkheden

Bosch en innovatieve designs, het is een gouden combinatie. Niet alleen ziet deze grastrimmer er goed uit, maar deze is tevens licht en wendbaar. Met gemak trim je dus jouw hele gazon binnen no time. Het maakt dit klusje toch net wat aangenamer om uit te voeren. Er zit een tweede handgreep bevestigd op het apparaat, zodat je meer controle hebt over de sturing van de grastrimmer. Let op: voor de stroomvoorziening zul je een verlengsnoer nodig hebben.

Bediening en gebruik van de Bosch grastrimmer

Ten eerste sluit je het apparaat aan op het netstroom. Een nadeel is dat je iets minder wendbaar bent door de kabel, maar een voordeel is dat je langer door kunt gaan in vergelijking met grastrimmers met een accu. Het gras wordt getrimd middels draden. Extra draadspoelen wordt standaard meegeleverd. De maaicirkel is 23 cm, waardoor deze trimmer meer geschikt is voor kleinere tuinen en gazons.

Belangrijkste kenmerken van de Easy Grass Cut 23

  • Gewicht: 1,9 kg
  • Geluidsniveau: 76 dB
  • Hoogte: 90 cm
  • Aandrijving: elektrisch
  • Maaibreedte draad: 23 cm

Topklasse variant: Bosch Advanced Grass Cut 36 Li

Het verschil tussen de basis- en middelmodellen en de topklasse varianten is te herkennen aan de namen. Het verschil tussen Easy Grass Cut en Advanced Grass Cut zegt een hoop. De Bosch Advanced Grass Cut 36 Li is de meest geavanceerdere grastrimmer waar Bosch op dit moment over beschikt. Vooral op de belangrijkste fronten, zoals het trimresultaat en het gebruikscomfort, excelleert dit tuinproduct. Deze grastrimmer beschikt over een 36 V accu, zodat je geen last meer hebt van snoeren. Accu’s zijn de norm tegenwoordig, en dat is maar goed ook. Het is tegenwoordig veel aangenamer om een grastrimmer te gebruiken.

Afwerking en mogelijkheden

De mooie turquoise kleur geeft deze Bosch grastrimmer een strakke look. Daarnaast zijn er een aantal elementen binnen de design die het comfort voor de gebruiker significant vergroten. Ten eerste is er het tweede handvat, waardoor je meer grip hebt over de sturing van je grastrimmer. Ten tweede is er de telescopische steel, geheel af te stellen op jouw voorkeuren. Ten derde zijn de handvaten gemaakt van een aangenaam materiaal, wat de grip vergroot en het gebruikscomfort voor je handen verbeterd. Tot slot is er een beschermingsbeugel aangebracht. Deze voorkomt dat je jouw planten een kopje kleiner maakt.

Bediening en gebruik van de Bosch grastrimmer

Zoals eerder al werd vermeld, maakt de Bosch Advanced Grass Cut 36 Li gebruik van een accu. Aan de hand hiervan kun je ongeveer een uur geheel draadloos aan de slag. Dit vergroot de wendbaarheid significant. Dit, in combinatie met het extra handvat en de verstelbare steel, maken het gebruik van deze grastrimmer zeer aangenaam. De maaibreedte van deze trimmer is 30 cm, zodat je in één keer flinke oppervlaktes kunt trimmen. Nadeel van deze Bosch grastrimmer is dat de kop niet draaibaar is. Moeilijke bereikbare plaatsen zul je dus nog even handmatig moeten trimmen.

Belangrijkste kenmerken van de Advanced Grass Cut 36 Li

  • Gewicht: 3,9 kg
  • Geluidsniveau: 91 dB
  • Hoogte: 133 cm
  • Oplaadtijd accu: 70 minuten
  • Maaibreedte draad: 30 cm
Koop een Bosch grastrimmer
Nu kopen