Gardena EasyCut Li-18/23 R grastrimmerGardena EasyCut Li-18/23 R grastrimmer | Een grastrimmer met een elektriciteitssnoer werkt natuurlijk prima. Maar als je optimale gebruikersgemak wilt, dan gaat er niets boven een accu. De Gardena EasyCut Li-18/23 R pak je op ieder moment uit de schuur om meteen even de grasrandjes bij te trimmen. Je kunt overal bij en hoeft niet steeds het snoer uit- en op te rollen. Bovendien heeft de Gardena kantenmaaier alles aan boord om je gazon precies en efficiënt af te werken, ook als het gras wat hoger is. Deze trimmer van topkwaliteit pak je snel even uit de schuur of gooi je achterin de auto om mee te nemen naar camping of vakantiehuis.

Bestel direct een Gardena grastrimmer
Nu bestellen

Kenmerken van de Gardena EasyCut Li-18/23 R

Laat je niet misleiden door het feit dat deze grastrimmer op een accu loopt: hij heeft genoeg vermogen om alle trimklussen aan te kunnen. Dankzij het plastic mes dat op hoge snelheid roteert, kun je er ook hoger gras mee trimmen. Dat doe je terwijl je de Gardena EasyCut Li-18/23 R stevig kunt vasthouden en sturen met twee handgrepen en een telescopische steel. Ligt je gazon naast bloembedden? Geen nood, dankzij de beschermbeugel trim je niet per ongeluk je planten en bloemen mee.

 

Afwerking en kwaliteit

We kennen Gardena als een robuust merk van tuingereedschap van goede kwaliteit. De apparaten van Gardena zijn in het middensegment geprijsd. Ze gaan lang mee en altijd fijn in het gebruik. De EasyCut Li-18/23 R is dan ook geen uitzondering. De afwerking is stevig en de trimmer kan naast grasrandjes ook uit de voeten met hoog gras: ideaal dus als je een gazon op de camping hebt dat je niet al te vaak trimt. Het Heartbeat accusysteem levert meer dan voldoende vermogen, en is uitwisselbaar met andere Gardena-apparaten.

 

Gebruiksgemak

Gardena levert met deze kantenmaaier een apparaat af dat zeer fijn te gebruiken is. Met de telescopische steel zorg je ervoor dat je altijd op de juiste werkhoogte kunt trimmen. Dat is natuurlijk beter voor je rug en zo kost het trimmen je minder moeite. De grastrimmer is voorzien van een horizontale tweede greep voor meer precisie bij het trimmen. Aan- en uitzetten doe je met de ergonomische schakelaar op de eerste handgreep. De snoeiknop kun je in verschillende werkposities instellen met een voetpedaal, zodat je ook verticaal of onder obstakels kunt maaien.

 

EasyCut Li-18/23 R | Voor- en nadelen

Wanneer is de EasyCut Li-18/23 R de geschikte kantenmaaier voor jou? Deze kantenmaaier heeft de volgende, belangrijke voor- en nadelen:

  • + Licht in gewicht en aangedreven door een accu om snel en makkelijk overal te kunnen trimmen.
  • + Door de werking met een plastic mes in plaats van een draad, ook geschikt voor hoger gras.
  • + Instelbaar voor verschillende werkposities en voorzien van een beschermbeugel, zodat je ook op lastigere plekken kunt trimmen.
  • – Het plastic mes om mee te snijden slijt snel. Je krijgt er echter wel een grote hoeveelheid reservemessen bij.

 

Belangrijkste specificaties van de Gardena grastrimmer

  • Maaibreedte: 23 cm
  • Aandrijving: accu (Gardena Heartbeat System)
  • Accuspanning: 18 volt
  • Geluidsniveau: 88 dB
  • Gewicht: 2.4 kg