Gardena grastrimmers

Als je op zoek bent naar geschikte en beste grastrimmers voor jouw gazon, zul je al snel merken dat er vele merken zijn die trimmers aanbieden in allerlei soorten en maten. Vaak is dit niet de specialisatie van het merk. Een merk als Bosch beschikt misschien over goede grastrimmers, maar voor de beste grastrimmers moet je toch aankloppen bij een specialist op het gebied van tuinproducten. Tenminste, dat is de aanname. Eén van de tuinproduct producenten met grastrimmers in het assortiment is Gardena. Zijn de grastrimmers van Gardena de moeite waard?

Vergelijk Gardena grastrimmers
Prijzen vergelijken

Over Gardena

Op het gebied van tuingereedschappen is er één merk dat geregeld aangeraden wordt door de fervente doe-het-zelver: Gardena. Deze Duitse fabrikant is met recht te bestempelen als een specialist op het gebied van tuingereedschappen. Dit merk bestaat al sinds 1961 en werd al snel bekend dankzij enkele innovaties zoals het nieuwe sproeisysteem voor de tuin. Sindsdien is de variëteit aan producten binnen het assortiment significant gestegen. Ook voor grastrimmers in allerlei soorten en maten zit bij Gardena goed. Qua budget heb je de keuze: goedkoop of juist duur.

Kenmerkend voor een Gardena grastrimmer

Gardena grastrimmers kunnen onderling behoorlijk van elkaar verschillen. Ten eerste zijn er de prijzen. Deze geven meestal een goed beeld wat je kunt verwachten van een grastrimmer van dit merk. Zo maken de goedkopere modellen gebruik van een snoer, deze hebben netstroom als voeding nodig. Je boet hierbij niet alleen op mogelijkheden, maar ook op comfort. Duurdere modellen bieden je juist meer functies en zijn veel aangenamer om te gebruiken. Wat wel alle grastrimmers van Gardena typeert is het goede eindresultaat. Klanten, of ze nu een basismodel kochten of een dure variant, zijn allen te spreken over de trimvermogens van de apparaten zoals de goed verkochte EasyCut Li-18/23 R.

Gardena grastrimmer overzicht

Om de variëteit van het assortiment van Gardena het beste te illustreren, worden hieronder de goedkoopste variant en het duurste model in meer detail besproken. Het toont eens te meer aan dat er voor ieder wat wils is bij dit merk. In het bijzonder worden hieronder de Gardena SmallCut 300/23 en de Gardena PowerCut Li-40/30 uitgelicht. Hoeveel geld je ook bereid bent om te spenderen, je vindt een passende grastrimmer bij Gardena.

Basismodel: Gardena SmallCut 300/23

Voor een goede prijs kan de Gardena SmallCut 300/23 de jouwe zijn. Dit is vooral een aanrader wanneer je weinig geld wilt spenderen aan een grastrimmer en/of wanneer je beschikt over een klein gazon. Immers is de maaibreedte maar 23 cm, waar de gemiddelde trimmer een maaibreedte van 28 tot 30 cm heeft. Size doesn’t matter zeggen ze soms, maar bij een grastrimmer heeft deze factor wel degelijk invloed. Wat wel opvalt is dat menig gebruiker zeer tevreden is over het eindresultaat. Met de prijs – kwaliteit verhouding zit het dus wel goed.

Afwerking en mogelijkheden

In vele opzichten kun je merken dat je hier te maken hebt met een basismodel. Er zijn simpelweg minder mogelijkheden. Ten eerste is er de maaibreedte. Deze is met 23 cm best laag. Hierdoor is deze grastrimmer meer geschikt voor kleinere gazons. Daarnaast is de steel niet verstelbaar. Een groot voordeel van menig grastrimmer is dat je deze kunt aanpassen aan jouw werkhouding. Dit vergroot het gebruikscomfort. Bij deze trimmer is dit helaas niet mogelijk. Tijdens het trimmen is de Gardena SmallCut 300/23 wel makkelijk qua gebruik. De trimmer is licht, compact en wendbaar.

Bediening en gebruik van de Gardena grastrimmer

De aandrijving van deze grastrimmer is elektriciteit, wat je verkrijgt middels het snoer. Dit maakt je minder wendbaar, maar tegelijkertijd hoef je jezelf geen zorgen te maken dat de accu er plotseling mee ophoudt. Deze kleine trimmer heef teen vermogen van 300 watt, waardoor vooral kleinere gazons geschikt zijn voor dit apparaat. Let op als je linkshandig bent: door de plaatsing van de knop is deze grastrimmer alleen geschikt voor rechtshandige personen.

Belangrijkste kenmerken van de SmallCut 300/23Gardena grastrimmer - SmallCut 300/23 elektrische grastrimmer

  • Gewicht: 2,1 kg
  • Geluidsniveau: 96 dB
  • Aandrijving: elektrisch
  • Vermogen: 300 watt
  • Maaibreedte draad: 23 cm

Topklasse variant: Gardena PowerCut Li-40/30

De duurste variant binnen het assortiment van dit merk is de Gardena PowerCut Li-40/30. Vaak wordt prijs aan kwaliteit gelinkt. Maakt deze grastrimmer de verwachtingen dan ook waar? Gelukkig is het antwoord een volmondig ja. Waar je bij andere merken meer dan 400 euro kwijt bent voor een topklasse variant, kost deze grastrimmer net iets minder dan 250 euro. Hier krijg je een hoop mogelijkheden voor terug. Het gebruikscomfort is hoog en het resultaat is goed.

Afwerking en mogelijkheden

Het ontwerp van de Gardena PowerCut Li-40/30 vergroot het comfort. Ten eerste is er het extra handvat. Deze zorgt er voor dat je meer controle hebt tijdens het trimmen van het gras. Ondanks het gebrek aan een draaikop, kun je alsnog moeilijke plekken beter bereiken hierdoor. Daarnaast is dit een draadloze grastrimmer. Dit scheelt een hoop frustraties. Misschien heb je het wel eens gehoord van iemand die over een grastrimmer met snoer beschikt. Ten eerste is het draad te kort, waardoor je altijd een verlengkabel nodig hebt. Daarnaast zit het draad geregeld in de weg. Bij een grastrimmer op accu behoort dit probleem tot het verleden.

Bediening en gebruik van de Gardena grastrimmer

Deze grastrimmer is voorzien van een telescopische steel. Deze stelt je in staat om de steel af te stemmen op jouw ideale werkhouding. Zo kun je altijd comfortabel het gras trimmen. Zorg er voor dat de accu altijd goed opgeladen is voordat je aan jouw taak begint. Het duurt ongeveer 90 minuten voordat deze accu geheel opgeladen is. Nu kun je aan de slag. Deze grastrimmer is ook geschikt voor de randen van je gazon. Dankzij de beschermingsbeugel lopen je planten geen risico tijdens het trimmen. Je dient deze wel naar voren te klappen. Ben je klaar? Maak de draden goed schoon en berg de grastrimmer op.

Belangrijkste kenmerken van de PowerCut Li-40/30Gardena PowerCut Li-40/30 accu grastrimmer

  • Gewicht: 3,9 kg
  • Geluidsniveau: 94 dB
  • Hoogte: 94 cm
  • Oplaadtijd accu: 1 ½ uur
  • Maaibreedte draad: 30 cm
Koop een Gardena grastrimmer
Nu kopen