Gardena PowerCut Li-40/30 accu grastrimmer

Louter gelet op de prijs van 250 euro zou je de Gardena PowerCut Li-40/30 kunnen categoriseren als een middenklasse grastrimmer. Alhoewel je dit misschien al een hoge prijs vindt, zijn er ook grastrimmers die meer dan 400 euro kosten. Vaak wordt er een link gelegd tussen prijs en kwaliteit. De aanname hierbij is: hoe hoger de prijs, hoe beter de kwaliteit. Een logische aanname. Echter gaat die vlieger niet altijd op. Er zijn genoeg middenklasse modellen, en zelfs basismodellen, die een prima trimresultaat kunnen opleveren. Is de Gardena PowerCut Li-40/30 er hier één van?

Vergelijk Gardena grastrimmers
Prijzen vergelijken

Gardena PowerCut Li-40/30 overzicht

Gardena PowerCut Li-40/30 accu grastrimmerEr zijn vele bedrijven die tuinartikelen in het assortiment hebben. Voor hen is dit maar een klein onderdeel van wat ze te bieden hebben. Producenten zoals bijvoorbeeld Bosch of Black & Decker zijn veelal meer gericht op huishoudelijke artikelen of klusapparaten. Gardena is anders. Deze producent is juist gespecialiseerd in tuingereedschap van een hoge kwaliteit. Door deze speciale aandacht voor hun producten kunnen zijn excelleren op dit vlak.

De Gardena PowerCut Li-40/30 past dan ook perfect binnen hun assortiment. Er kan zelfs gesteld worden dat dit één van de beste Gardena grastrimmers van dit moment is. Ten eerste maakt deze grastrimmer gebruik van een accu. Je hebt dus geen last van een draad dat te kort is of dat in de weg gaat zitten tijdens het trimmen. Daarnaast valt het gebruiksgemak op. Je kunt de steel afstellen op jouw gewenste houding. Tevens kun je gewoon de randen van het gazon goed trimmen. Tot slot is er een beugel aanwezig die planten beschermd. Zo trim je nooit per ongeluk je planten mee.

In de doos

  • Gardena PowerCut Li-40/30
  • Accu
  • Acculader
  • Draadspoel

Technische specificaties

  • Gewicht: 3,9 kg
  • Geluidsniveau: 94 dB
  • Hoogte: 94 cm
  • Oplaadtijd accu: 1 ½ uur
  • Maaibreedte draad: 30 cm

Bediening van de Gardena grastrimmer

Dankzij het strakke en ergonomische design ligt de Gardena grastrimmer goed en comfortabel in de hand. Er is een extra handvat bevestigd aan het apparaat, zodat je meer controle hebt over waar je het gras trimt. Stel vooraf de steel in. Zo geef je jezelf een aangename werkhouding, want het comfort tijdens het trimmen vergroot. De maaibreedte van het draad is 30 centimeter, groter dan vele andere grastrimmers. Door de beschermingsbeugel zul je nooit per ongeluk je planten trimmen.

Onderhoud van de Gardena kantenmaaier

In de norm ben je weinig tijd kwijt aan het onderhouden van een grastrimmer. Van belang is dat je na het trimmen van het gras de draden goed schoonmaakt. Zo voorkom je dat deze bot worden of op een andere manier hinder ondervinden van het achtergebleven gras. Daarnaast is het aan te raden je accu goed op te laden voordat je aan de slag gaat. Zo kom je nooit voor vervelende verrassingen te staan.

Voordelen van de Gardena PowerCut Li-40/30

Het gebruikscomfort is hoog bij de Gardena PowerCut Li-40/30. Je stelt zelf de werkhouding in, je zit niet verbonden aan een snoer, de grastrimmer is wendbaar, planten worden beschermd middels de beugel en de maaibreedte van 30 centimeter zorgt er voor dat je sneller klaar bent met deze taak. Je gaat gecontroleerd te werk, waarbij zelfs de randen van het gazon goed getrimd kunnen worden.

Nadelen van de Gardena PowerCut Li-40/30

Het grootste nadeel van de Gardena PowerCut Li-40/30 is dat deze niet voorzien is van een draaikop. Een draaikop is essentieel voor de moeilijk bereikbare plaatsen op je gazon. Dit is lastig voor deze grastrimmer.

Conclusie

Qua prijs is de Gardena grastrimmer misschien te typeren als een middenklasse variant, maar qua mogelijkheden zouden wij deze grastrimmer toch tot de topklasse rekenen. Dit model is wat ons betreft een aanrader en een van de beste grastrimmers van dit moment.

Koop een Gardena grastrimmer
Nu kopen