Grastrimmer accessoires kopen?

Veiligheid staat op nummer een. Gezond naar je tuin en gezond weer terug naar je fauteuil om onder het genot van een glaasje uit te kijken over je piekfijn gemaaide gazon. Voor een perfect maairesultaat heb je naast een goede grastrimmer ook goede grastrimmer accessoires nodig. Je kunt dan denken aan bijvoorbeeld oordoppen en beschermende boven- en onderkleding.

Tip: al eens aan een robot grasmaaier gedacht? Dit is een automatische grasmaaier die jou veel werk uit handen kan nemen!

Bestel direct de beste maai accessoires
Nu bestellen

 

Messen – de beste messen kopen?

Is jouw grastrimmer voorzien van mesjes? Gaat het maaien niet meer zoals in het begin? Dan is het tijd voor nieuwe trimmer mesjes. Voor elk model grastrimmer of bosmaaier zijn originele messensets te krijgen.

 

Trimdraad – het beste trimdraad kopen?

Bosch trimmer draad - grastrimmer accessoiresWanneer je kantenmaaier werkt met draad, kun je het beste origineel grastrimmer draad kopen. Er zijn ook universele trimdraden op de markt, maar verdiep je er eerst wel goed in of deze optimaal met jouw trimmer werken. Niks is zo vervelend als een net niet passend draad of teleurstellend maairesulaat.

 

Gehoorbescherming – de beste gehoorbescherming kopen?

Om gehoorbeschadiging te voorkomen is het verstandig om bij het gebruik van elektrisch gereedschap gehoorbeschadiging te dragen.

decibel tabel - grastrimmer accessoires Grastrimmers produceren al snel 80 decibel aan geluid, wat bij langdurige blootstelling al schade kan veroorzaken. Er zijn een aantal soorten gehoorbescherming te krijgen. Voor het werken met een grastrimmer of bosmaaier kun je het beste oorkappen dragen. Als je niet met oorkappen gezien wilt worden, of je dit niet prettig vindt werken, kun je kiezen voor oordoppen of oorbeugels. Deze bieden weliswaar iets minder bescherming dan oorkappen, maar dempen het geluid toch nog redelijk.

 

 

Bestel direct de beste gehoorbescherming
Nu bestellen

 

Oogbescherming en gelaatsbescherming – de beste oogbescherming kopen?

Je hebt slechts 1 paar ogen waar je zuinig op moet zijn. Om te voorkomen dat er splinters of ander rondvliegend spul tijdens het snoeien in je ogen komen is een gelaatsscherm of veiligheidsbril een uitkomst. Ben je reeds brildragend? Voor jou zijn er overzetbrillen verkrijgbaar.

Basis bescherming – veiligheidsbrillen en overzetbrillen

Een veiligheidsbril kopen is een goede keuze. Een veiligheidsbril of overzetbril beschermt je ogen tijdens het maaien of klussen tegen opspattend of rondvliegend materiaal.

Bestel direct de beste veiligheidsbrillen
Nu bestellen

 

Uitgebreide bescherming – gelaatsschermen

Moet ik dan ook een gelaatsscherm kopen? Dit hoeft niet, maar een gelaatsscherm beschermt wel je hele gezicht tegen rondvliegende materialen. Ook heeft het vaak een opklapbaar scherm zodat je deze ook even omhoog kunt doen. Je kunt voor een los gelaatsscherm kiezen maar ook complete sets (inclusief gehoorbescherming).

Bestel direct de beste gelaatsschermen
Nu bestellen

 

Werkkleding – de beste werkkleding kopen?

Storvik David werkbroek - grastrimmer accessoiresBij grastrimmer accessoires denk je waarschijnlijk niet zo snel aan kleding, maar dit hoort er echt bij! Je kunt natuurlijk een rondje gaan maaien in je nieuwe jeans, shirt en zomerjasje, maar beschadiging hiervan ligt op de loer. Onder werkkleding wordt verstaan bedekkende kleding voor onder- en bovenlichaam. Dit zijn bijvoorbeeld werkjassen, werkbroeken, overalls, werkoverhemden en t-shirts. De kwaliteit en sterkte van de kleding wordt vaak weergegeven in gram per vierkante meter. Hoe hoger deze waarde, hoe groter de materiaaldichtheid en hoe robuuster met materiaal is.

 

Bestel direct de beste werkkleding
Nu bestellen

Werkjassen

Als je veel in de tuin aan het werk bent is een goede werkjas uiteraard ook onderdeel van je outfit. Is het guur weer, dan kun je kiezen voor een verwarmde jas en/of soft-shell jas die geen wind doorlaat. Werk je met regen ook gewoon door? Dan is het verstandig om een werkjas met capuchon te kiezen. Onder je werkjas kun je bijvoorbeeld een werktrui of werkvest dragen. Kies voor katoen of een combinatie van katoen en polyster voor een optimaal draagcomfort.

Werkbroeken en overalls

Er zijn diverse typen werkbroeken op de markt, maar met de Storvik David werkbroek kun je prima uit de voeten. Deze werkbroek heeft verschillende functionele zakken, drievoudig gestikte naden en een prettig draagcomfort. Neig je toch meer naar een overall? Kies dan bijvoorbeeld voor de Amerikaanse overall (zonder mouwen) zoals bijvoorbeeld de HaVeP Basic 2098 Amerikaanse overall.

Tuinhandschoenen – de beste tuinhandschoenen kopen?

Bosch tuinhandschoenen - grastrimmer accessoiresVeilig in de tuin werken doe je met een goed stel werkhandschoenen. Deze beschermen je handen tegen ongewenste aanvallen van rondvliegend spul. De beste tuinhandschoen kopen? Er is voor ieder wat wils, maar kijk bijvoorbeeld eens naar het assortiment van Bosch of Gardena. Of misschien is de Wolf-Garten snoeihandschoen wel iets voor jou?

 

Bestel direct de beste tuinhandschoenen
Nu bestellen

 

Werkschoenen – de beste werkschoenen kopen?

Onder grastrimmer accessoires verstaan we ook beschermende kleding als werkschoenen, werklaarzen en werkklompen om je voeten en onderbenen te beschermen tegen rondvliegend struikgewas.

Omdat je met een kantenmaaier dichtbij je voeten aan het werk bent is het zeer belangrijk dat je goed schoeisel draagt. Je kunt gerust op je gympen gaan trimmen, maar dan geen gras alsjeblieft. Voor een eindje joggen zijn deze sportschoenen wel geschikt, maar gras trimmen is een hele andere tak van sport. Een veiligheidsschoen is vaak voorzien van een stalen neus en heeft afhankelijk van de klasse (SB, S1, S2 etc.) extra opties zoals extra waterdicht en anti-slip profiel.

Je kunt ook kiezen voor stevige werklaarzen of werkklompen. Het voordeel van een werkklomp is dat je ze makkelijk zonder handen aan kunt trekken. Ook is het schoonmaken zo gebeurd. Heb je een keus gemaakt, dan horen hier nog de juiste werksokken bij. Deze voeren de warmte en het vocht af zodat bijvoorbeeld voetschimmel en blaren voorkomen worden. Werksokken zijn comfortabel om te dragen. De zool is verdikt en de sokken hebben geen naden, zodat ze niet kunnen gaan irriteren. Uiteraard zijn er ook weer verschillende werksokken te verkrijgen, zoals bijvoorbeeld lekkere warme thermo sokken.

Bestel direct de beste werkschoenen
Nu bestellen

 

Een goede voorbereiding is het halve werk. Met al deze grastrimmer accessoires op zak kun je je gerust in de dichtst begroeide struikgewassen begeven. Grastrimmers klaar? Trimmen maar!