Hitachi CG40EAS(P)(LA) bosmaaierHitachi CG40EAS(P)(LA) benzine bosmaaier | Heb je grote plannen om te gaan snoeien, of pak je het zelfs professioneel aan? Dan is de Hitachi CG40EAS(P)(LA) een onmisbaar stuk gereedschap. Dit is een zeer krachtige benzine bosmaaier van hoge kwaliteit en bedoeld om langdurig prettig mee te kunnen werken. De belangrijkste toepassing is om stukken grasveld helemaal vrij te krijgen van ongewenste begroeiing. Met het bijgeleverde mes en dankzij de krachtige tweetakt benzinemotor kun je er echter zonder problemen ook bijvoorbeeld riet en struiken mee aan. De CG40EAS(P)(LA) is een krachtige maaier voor de veeleisende gebruiker, of de professional die er dag in, dag uit met plezier mee zal kunnen werken.

Bestel direct een Hitachi benzine bosmaaier
Nu bestellen

Kenmerken van de Hitachi CG40EAS(P)(LA)

De aandrijving van deze robuuste bosmaaier gebeurt door een kleine maar krachtige tweetakt benzinemotor. De 1,31 kW die deze motor aan vermogen levert, is genoeg voor een uiteenlopende hoeveelheid aan snoeiklussen. Daarbij hoef je je zeker niet te beperken tot alleen stukken (hoog) gras, hoewel deze gazontrimmer daar wel bij uitstek geschikt voor is. Het toestel wordt geleverd met een grasmes en een stevige spoel om trefzeker te kunnen maaien, ook op oneffen terrein.

Afwerking en kwaliteit

Hitachi komt in het westen steeds meer in het vizier als fabrikant van stevig gereedschap waar rekening mee gehouden dient te worden. Naast zware en professionele apparatuur, zoals bijvoorbeeld graafmachines, maakt deze Japanse reus hoge kwaliteit power tools voor de professionele hovenier én voor de veeleisende consument. Dat betekent dat het met de kwaliteit van de CG40EAS(P)(LA) dus wel goed zit. Hiermee koop je echt een bosmaaier van het bovenste segment. Dus als je een professionele maaier zoekt die jarenlang meekan ondanks dag in, dag uit zwaar werk, hoef je niet veel verder te zoeken.

Gebruiksgemak

De Hitachi CG40EAS(P)(LA) is niet voor niets een van de beste bosmaaiers die zowel geschikt is voor power users als voor echte professionals. Je kunt hem lang achter elkaar gebruiken zonder van het maaien al te moe te worden. Dat komt doordat het gewicht goed wordt verdeeld over het fijne draagharnas, en je de benzine maaier bedient en stuurt met het stevige “fietsstuur” met twee ergonomische handgrepen. De motor loopt op 1:50 mengsmering, maar is zuinig genoeg dat je niet te vaak hoeft bij te tanken. En de kop heb je ook zo verwisseld, of je nu het stevige mes nodig hebt, of de draadkop.

Hitachi benzine bosmaaier | Voor- en nadelen

Ga jij voortaan op pad om te trimmen met de CG40EAS(P)(LA) van Hitachi, of laat je je graag nog meer overtuigen? De volgende voor- en nadelen in het kort geven je een goed idee:

  • + Zeer krachtige en professionele bosmaaier voor een grote hoeveelheid aan snoei- en trimwerkzaamheden.
  • + Door de fijne handgrepen, het draagharnas en de uitstekende draadkop en het mes kun je er op verschillende soorten terrein mee werken, ook op oneffen gedeeltes.
  • – Het is misschien een beetje een te zware optie voor doorsnee snoeiwerkzaamheden in de tuin.

Belangrijkste specificaties van de Hitachi CG40EAS(P)(LA)

  • Maaibreedte mes: 25.5 cm
  • Maaibreedte draad: 42 cm
  • Aandrijving: benzine (tweetakt, 1310 watt)
  • Geluidsniveau: 110 dB
  • Gewicht: 7.5 kg