Een robot grasmaaier is ideaal om je gazon in topconditie te houden. Deze machine zorgt ervoor dat het gras automatisch wordt gemaaid, zonder dat je de machine continue aan- en uit moet zetten. Maar waarom zou je dan een gras kantensnijder kopen?

Het geval is dat de robotmaaier normaal gesproken tot aan de grensdraad zal maaien. Deze grensdraad is vaak enkele centimeters van de gazonrand geplaatst, waardoor het voor kan komen dat de gazonranden niet worden gemaaid. Grenst je gazon bijvoorbeeld aan een muur of schutting, dan zal hier hoogstwaarschijnlijk ook een kleine grasstrook ongemaaid blijven. De grasrobot is vaak namelijk niet in staat om hier bij te komen. Is dit het geval, dan rest er niets anders dan zelf de kanten bij te werken en ligt een kantensnijder kopen voor de hand.

Bestel nu de beste kantensnijders
Nu kopen

 

Gras kantensnijder kopen – soorten

Wanneer je een strak gemaaid gazon wilt hebben, hoort hier natuurlijk een strakke afwerking van de gazonranden bij. Vooral scherp afgesneden kanten zorgen ervoor dat je gazon er mooi en goed onderhouden uitziet. Met een kantensnijder kun je gemakkelijk gazonranden, die bijvoorbeeld aan een stoep grenzen, strak afsnijden.

Er bestaan twee soorten kantensnijders. Handmatig en elektrisch te bedienen apparaten. Een handmatige graskantensnijder is een apparaat wat bestaat uit een steel met daaraan vast een mes en wals. Het kartelmes zal tijdens het lopen rond draaien zodat de grasbodem doormidden wordt gesneden. De wals zorgt ervoor dat je netjes langs het gazon blijft lopen. Ook zijn er zogenoemde kantenstekers. Een kantensteker bestaat uit een steel met daaraan een mesblad welke je middels je voet de grond in drukt.

 

Gras kantensnijder – voordelen en nadelen

Het voordeel van een hand kantensnijder kopen is dat er geen elektriciteit nodig is. Dit betekent geen snoeren over het gazon die in de war kunnen raken etc. Een ander voordeel is dat jijzelf bepaalt hoe snel je wilt snijden. De snelheid van het mes wordt dus niet elektronisch geregeld. Bij een elektrische machine draait het mes continue op volle snelheid door.

gras kantensnijder kopenDaarentegen heeft een elektrische kantensnijder weer andere voordelen. Vaak betreft het multi-inzetbare apparaten die naast het gras trimmen (maaien) ook klein onkruid kunnen verwijderen en gazonkanten afsnijden. Een elektrische kantensnijder is daarom vaak ook duurder dan een hand kantensnijder.

Mocht je een groot gazon hebben en goed in de vrije tijd zitten, dan kun je rustig met een handsnijder een rondje om het gazon gaan lopen. Is je tuin echter te groot en/of heb je weinig tijd, dan is een elektrische kantensnijder een goede keuze.

De elektrische kantensnijder is veelal een grastrimmer en daardoor voor meerdere klusjes in de tuin te gebruiken. Met een grastrimmer kun je gras maaien, onkruid afsnijden en soms ook kanten snijden. Dit gebeurt middels het draaien van de maaikop. Let bij het kopen van een grastrimmer of deze optie aanwezig is! Zo blijf je week in week uit genieten van een strak gazon.

 

 

Gras kantensnijder en gazongrootte

gras kantensteker kopenAls je gazon een erg grote oppervlakte heeft is zowel een hand als een elektrische kantensnijder niet handig. Of je hebt een erg lang snoer nodig of je zult her en der in de tuin stroompunten aan moeten leggen om het verlengsnoer in te pluggen. Om dit probleem te overwinnen – en toch gebruik te kunnen maken van de extra mogelijkheden en functies – kun je het best een accu kantensnijder kopen.

Een accu kantensnijder kopen is zo gedaan, maar hou er wel rekening mee dat je geen halve dag op een acculading kunt werken. De accu van de kantensnijder zal (afhankelijk van het model) na een uur weer aan de lader moeten. Tenzij je natuurlijk goed voorbereid wilt zijn en altijd een opgeladen reserve accu op voorraad hebt.