Makita DUR181Z grastrimmerMakita DUR181Z accugrastrimmer | Zoek je een bijna professionele grastrimmer van hoge kwaliteit en met voldoende opties? Dan is de DUR181Z van Makita misschien wat voor je. Deze grastrimmer zit uitstekend in elkaar en heeft alle extra’s om optimaal comfort en gebruiksgemak te garanderen: een draaibare kop, verstelbaar extra handvat en telescopische steel. Daarnaast is het apparaat aangedreven door een accu. Zo combineer je de power en het gebruiksgemak van deze trimmer met een optimale bewegingsvrijheid. Het is een perfect model voor de veeleisende gebruiker die vooral aan het gazon en de grasrand wil werken.

Bestel direct een Makita accu grastrimmer
Nu bestellen

Kenmerken van de Makita DUR181Z

Met de DUR181Z bewijst Makita zich nog maar eens als een degelijke speler op het gebied van tuingereedschap. We kennen het merk van power tools zoals schroefboormachines, die geliefd zijn bij fanatieke klussers en professionals. Behoor je tot die doelgroep, dan is deze grastrimmer extra interessant, omdat je deze ook zonder accu kunt aanschaffen. Let dan wel op dat de accu(s) die je al hebt, uitwisselbaar zijn. Makita heeft namelijk meerdere accusystemen. Maar ook gebruikers die nog niet zo bekend zijn met het Japanse merk zullen aangenaam verrast zijn door deze robuuste trimmer.

Afwerking en kwaliteit

Dit is een krachtige kantenmaaier van Makita die uitermate geschikt is voor gazons en grasranden. Het trimmen gebeurt met draad, waardoor hij wat minder geschikt is voor een toepassing op onkruid en hoge of stugge grassen. Het extra handvat is instelbaar en maakt het mogelijk comfortabel en precies te trimmen. Toch voelt het stevig aan, net als de draaibare kop, door de degelijke afwerking. De trimmer is precies afgewerkt om fijn mee te kunnen werken zonder dat er te veel opties op zitten.

Gebruiksgemak

Naast een verstelbaar handvat, dat je met een draaiknop stevig vastzet, beschik je ook nog over een telescopisch verlengbare steel. Hiermee kun je precies de juiste werkhoogte instellen, en zo je rug sparen als je wat langer wilt doorwerken. De trimkop is kantelbaar, zodat je ook onder tuinbankjes komt. En als je de kop rechtop draait, snoei je netjes de graskanten bij. Een ander groot voordeel is dat Makita een draagriem bij deze grastrimmer meelevert: zo houd je hem gedurende langere tijd comfortabel vast.

Makita accu grastrimmer | Voor- en nadelen

Ga je al voor de Makita DUR181Z als jouw nieuwe grastrimmer, of denk je er nog even over na? Om het je gemakkelijk te maken, zie je hier nog eens de belangrijkste voor- en nadelen zodat je kunt beslissen of dit misschien wel de beste kantenmaaier voor jou is.

  • + Uitstekende afwerking en kwaliteit, zoals je van Makita mag verwachten.
  • + De accu gaat lang genoeg mee en is uitwisselbaar met andere apparaten van Makita, die hetzelfde platform gebruiken.
  • + Deze trimmer is goed draagbaar, instelbaar en ligt perfect in de hand, waardoor hij overal en ook wat langer te gebruiken is.
  • – De accu is niet per se uitwisselbaar met alle apparaten van Makita, waardoor je er misschien toch een losse accu bij moet kopen.

Belangrijkste specificaties van de Makita DUR181Z

  • Maaibreedte: 26 cm
  • Aandrijving: accu (Makita LXT)
  • Accuspanning: 18 volt
  • Geluidsniveau: 82 dB
  • Gewicht: 3.1 kg