Makita DUR184LRT accu grastrimmer

Als je de crème de la crème wilt aanschaffen op het gebied van grastrimmers, kom je al snel bij de Makita DUR184LRT. Louter de prijs schept in ieder geval een hoop hoge verwachtingen. Deze grastrimmer maakt gebruik van een accu. De voordelen van draadloosheid spreken voor zich: nooit meer zit dat irritante snoer in de weg en heb je het risico deze per ongeluk te beschadigen. Maar dat is niet het enige voordeel dat de Makita DUR184LRT te bieden heeft. Hieronder wordt dieper ingegaan op deze grastrimmer van Makita en of deze de moeite waard is.

Vergelijk Makita grastrimmers
Prijzen vergelijken

Makita DUR184LRT overzicht

Met een prijs van meer dan 400 euro zijn de verwachtingen hooggespannen. Kwaliteit wordt verwacht en vereist. Gelukkig maakt de DUR184LRT zijn prijskaartje waar. Ten eerste is er het hoge gebruikscomfort. De gras trimmer is zeer wendbaar en bovendien is de rand van je gazon ook prima te trimmen aan de hand van dit apparaat. De werkhouding kun je zelf aanpassen middels de steel. Bovendien is de trimmer voorzien van een beugel. Hierdoor trim je niet per ongeluk planten mee. Het toerental stel je tevens zelf eenvoudig in.

In de doosMakita DUR184LRT accu grastrimmer

 • Makita DUR184LRT
 • Accu
 • Snellader
 • Draadkop
 • Draagriem
 • Inbussleutel
 • Gereedschapsset

Technische specificaties

 • Gewicht: 3,6 kg
 • Geluidsniveau: 77 dB
 • Oplaadtijd accu: 45 minuten
 • Batterijspanning: 18 volt
 • Maaibreedte draad: 26 cm

Bediening van de Makita grastrimmer

Probeer als eerste de juiste werkhouding te vinden voor tijdens het trimmen van het gras. Dit bespaart je een hoop rugproblemen en verhoogt het gebruikscomfort. Wanneer dit optimaal is ingesteld via de steel, kun je het toerental invoeren. Je hebt veel keuze dankzij het hoge vermogen. Hierna zet je de motor aan. Dankzij de rem staat deze ook weer snel stil, in het geval dat het nodig is. Extra bescherming is er dankzij de kap, die je zicht op het geheel niet hindert.

Onderhoud van de Makita trimmer

Het is sowieso aan te raden om van tijd tot tijd deze strimmer goed schoon te maken. Als oud gras te lang blijft zitten, kan dit een averechts effect hebben op de messen van de trimmer. Deze kunnen bot worden en minder goed draaien. Zo zal de Makita kantenmaaier een minder resultaat opleveren. Goed onderhouden is dus van groot belang.

Voordelen van de Makita DUR184LRT

Het gebruikscomfort van de kantenmaaier is hoog. Je kunt de werkhouding zelf instellen middels de steel, je bepaalt zelf het toerental en ook de rand van het gazon kun je prima trimmen. De beschermende beugel voorkomt dat je planten per ongeluk trimt. De algehele draadloosheid vergroot je wendbaarheid. Het vermogen is hoog. Je trimt het gras niet alleen veilig, maar ook optimaal. De maaibreedte van 26 cm is meer dan genoeg voor het naar behoren trimmen van het gras van ieder gazon.

Nadelen van de Makita DUR184LRT

Deze grastrimmer is niet voorzien van een kop die kan draaien. Alhoewel je plekken zoals de rand van het gazon prima kan trimmen aan de hand van dit apparaat, is het trimmen van moeilijk bereikbare plekken een grotere uitdaging voor dit apparaat.

Conclusie

Als je louter naar de prijs van de Makita DUR184LRT kijkt, verwacht je een hoop. Een goede grastrimmer is over het algemeen niet voor niets zo duur. De Makita trimmer maakt gelukkig zijn prijs meer dan waar. Op het gebied van comfort voor de gebruiker zijn er weinig betere grastrimmers. Je stelt zelf de werkhouding in via de steel en ook het toerental bepaal je geheel zelf. Zo kun je werken hoe jij dat het fijnste vindt. Planten worden beschermd tegen het trimmen middels de beschermbeugel. Dit alles levert je een optimaal resultaat op.

Koop een Makita grastrimmer
Nu kopen