Makita grastrimmers

Iedereen heeft zo zijn eigen voorkeuren op het gebied van grastrimmers. De één wil een grastrimmer met snoer die je vooral kunt gebruiken voor kleinere klusjes, de ander wil juist een grastrimmer met alles er op en er aan voor grotere taken. Er zijn vele afwegingen die je kunt maken op het gebied van grastrimmers. Eén van de keuzes die je zult moeten maken, is het merk waarvoor je kiest. Het liefst heb je binnen een merk ook nog keuzemogelijkheden, zodat je zelf ziet welke trimmer het best aansluit op jouw wensen en behoeften. Makita beschikt over diverse soorten grastrimmers in het assortiment. Dit maakt het tot een interessante mogelijkheid.

Vergelijk Makita grastrimmers
Prijzen vergelijken

Over Makita

Makita weet wat gereedschap nodig heeft om optimaal te kunnen renderen. Dit komt onder meer omdat de medewerkers van dit bedrijf allen weten wat je als klusser vereist van je gereedschap. Daarnaast wordt Makita gekarakteriseerd als een bedrijf waarbij service, garantie, kwaliteit en milieubewustheid hoog in het vaandel staat. Verwonderlijk is het dan ook niet dat velen kiezen voor gereedschappen van dit merk, zoals klusgereedschap en kettingzagen (zoals bijvoorbeeld de Makita EA3201S35A of de UC4041A 230V kettingzaag). Het grastrimmer assortiment loopt uiteen, van goedkope modellen tot aan varianten met alles er op en er aan. Zo is er voor iedereen een geschikte grastrimmer te vinden binnen het assortiment van Makita.

Kenmerkend voor Makita grastrimmers

Als je op zoek bent naar een goedkope grastrimmer, heb je andere eisen in vergelijking met iemand die de crème de la crème op het gebied van grastrimmers zoekt. Bij een goedkoop model zijn twee dingen belangrijk: de prijs is laag maar het resultaat van het trimmen is goed. Bij een dure variant wil je beschikken over het beste van het beste. Niet alleen moet het resultaat top zijn, maar ook het gebruikscomfort moet hoog zijn. Dit geldt voor de diverse grastrimmers van Makita. Zowel goedkope als geavanceerde varianten voldoen aan de strenge eisen die je aan ze stelt.

Overzicht van de Makita grastrimmers

Om de variëteit binnen het assortiment van Makita te illustreren, worden er twee grastrimmers in het bijzonder uitgelicht: de Makita UR3000 en de Makita DUR184LRT. Respectievelijk zijn dit de goedkoopste en de duurste variant. Wat alle grastrimmers van Makita typeert, is een goed eindresultaat. De eigenschappen kunnen echter behoorlijk uiteenlopen, wat hieronder ook weer naar voren komt.

Basismodel: Makita UR3000

Als je minder dan 100 euro wilt spenderen aan een grastrimmer, is de Makita UR3000 één van je opties. Voor zo’n 76 euro kan deze grastrimmer al de jouwe zijn. Vaak wordt er wat spottend gedaan over goedkopere producten. Maar als het product een goed eindresultaat oplevert, wat maakt de prijs dan uit? Dit is een elektrische grastrimmer, wat inhoudt dat je deze op het netstroom dient aan te sluiten. Er wordt gebruik gemaakt van een kabel hiervoor. Deze is wat kort, dus een verlengsnoer is een vereiste.

Afwerking en mogelijkheden

Dit is een compacte en lichte grastrimmer, wat de wendbaarheid van het apparaat vergroot. Het ligt aangenaam in de hand, waardoor alleen het snoer een nadeel is. Eén van de grootste frustraties van gebruikers van grastrimmers is dat ze soms per ongeluk hun planten trimmen. Om dit tegen te gaan, beschikt de Makita UR3000 over een beschermbeugel die dit voorkomt. De steel is telescopisch, wat inhoudt dat je deze zelf kunt instellen. Dit verbetert je werkhouding en het algehele comfort. Tot slot valt op dat de kop van deze grastrimmer te draaien valt. Hierdoor bereik je veel eenvoudiger moeilijk te bereiken plekjes.

Bediening en gebruik

Door het lichte gewicht kost het weinig moeite deze grastrimmer te gebruiken. Wel moet je op het snoer letten tijdens het trimmen. Tevens is het aan te raden de steel aan jouw werkhouding aan te passen voordat je begint. Zo kun je lekker op je gemak doorwerken. Het vermogen van 300 watt kan vele soorten gras aan. Ook de randen van het gazon kunnen getrimd worden. De draaikop zorgt er voor dat je geen plekje op het gazon nog handmatig hoeft te trimmen.

Belangrijkste kenmerken van de UR3000Makita grastrimmer - UR3000 elektrische grastrimmer

  • Gewicht: 2,6 kg
  • Geluidsniveau: 75 dB
  • Hoogte: 101,6 cm
  • Voeding: netstroom
  • Maaibreedte draad: 30 cm

Topklasse variant: Makita DUR184LRT

Misschien schrik je wel, de eerste keer dat je het prijskaartje van 415 euro ziet voor de Makita DUR184LRT. Kan een grastrimmer zo’n prijs wel waard zijn? Het antwoord is een volmondig ja. Niet voor niets is dit het topmodel binnen het grote assortiment van Makita. Zo valt deze grastrimmer meteen op dankzij zijn gebruikscomfort. Diverse facetten kun je zelf instellen, zodat het gebruik van dit apparaat zeer gemakkelijk zal verlopen. Daarnaast trimt deze grastrimmer uitstekend. Zelfs de randen van je gazon zullen optimaal getrimd zijn dankzij de Makita DUR184LRT. Niet voor niets behoort deze grastrimmer tot de crème de la crème van wat grastrimmers je op dit moment te bieden hebben.

Afwerking en mogelijkheden

De Makita DUR184LRT maakt gelijk een goede indruk. Ten eerste valt meteen het strakke design op. Deze grastrimmer ziet er goed uit. Het oog wil ook wat, ten slotte. Daarnaast valt op hoe eenvoudig deze grastrimmer op jou aan te passen valt. Aan de hand van de steel kun je zelf de werkhouding instellen. Zo kun jij op een comfortabele manier aan de gang met het trimmen van het gras van je gazon. Ook het toerental kun je geheel zelf instellen. Daarnaast is deze grastrimmer voorzien van een beugel, welke planten beschermt. Zo voorkom je dat je per ongeluk ook je planten trimt.

Bediening en gebruik

Nadat je de werkhouding optimaal hebt ingesteld middels de steel, kun je aan de slag met deze grastrimmer. Ten eerste stel je het toerental in. Dankzij het hoge vermogen is het mogelijk om een zeer krachtig toerental in te stellen. Een laag toerental kan natuurlijk ook. Vervolgens ga je aan de slag. De maaibreedte is 26 cm. Ook de rand van het gazon kun je trimmen. Let echter wel op dat deze grastrimmer niet voorzien is van een draaikop. Moeilijk bereikbare plekken kunnen dus een uitdaging zijn voor de Makita DUR184LRT. Dankzij de accu heb je geen last van vervelende snoeren. Dit vergroot tevens de wendbaarheid van het apparaat.

Belangrijkste kenmerken van de DUR184LRTMakita DUR184LRT accu grastrimmer

  • Gewicht: 3,6 kg
  • Geluidsniveau: 77 dB
  • Oplaadtijd accu: 45 minuten
  • Batterijspanning: 18 volt
  • Maaibreedte draad: 26 cm
Koop een Makita grastrimmer
Nu kopen

Overige Makita grastrimmer modellen

Makita UR3000

Makita UR3000 is met zijn 300 watt en 2,6kg licht te noemen. Dit betekent echter niet niet dat hij zijn mannetje niet staat. Met zijn telescopische steel is hij op de juiste werkhoogte te verstellen en de kantelbare kop zorgt ervoor dat je makkelijk de graskanten af kunt snijden. De Makita UR3000 heeft een extra handvat en is met een maaibreedte van 30cm in elke tuin prima te gebruiken. Met de plantenbeschermingsbeugel trim je geen planten weg. Goed om te zien: een veiligheidsbril en schouderband worden standaard meegeleverd!

Makita grastrimmer - Makita UR3000 UR3000
Elektrische grastrimmer
Maaicirkel: 30cm
Geluidsniveau: 75 dB
Telescopische steel: ja
Draaibare kop: ja

Makita UR3500

Wil je graskanten netjes afwerken? De Makita UR3500 (4,1kg) beschikt niet over een telescopische steel, maar over een gebogen steel. Met zijn maaikop die maar liefst 35 centimeter breed is, kun je naast wat trimwerk, ook gemakkelijk een stukje gazon maaien. Helaas is dit model niet voorzien van een draaibare kop om gras op lastig te bereiken plekken kort te wieken. Is het draad te kort? Even met de trimkop op de grond tikken en voila. De UR3500 is een krachtige machine met een vermogen van 700 watt. Deze Makita grastrimmer wordt geleverd inclusief schouderband.

Makita grastrimmer - Makita UR3500UR3500
Elektrische grastrimmer
Maaicirkel: 35 cm
Geluidsniveau: 80 dB
Telescopische steel: nee
Draaibare kop: nee

Makita UR3501

De Makita UR3501 is qua specificaties min of meer gelijk aan de UR3500. Dit betekent dat de machine is voorzien van een gebogen steel en maaikop van 35cm. Het verschil met de UR3500 is dat de UR3501 maar liefst 1000 watt aan vermogen heeft en hiermee tot de krachtigste maaiers behoort. Deze grastrimmer wordt geleverd inclusief schouderband voor optimaal trimcomfort.

Makita grastrimmer - Makita UR3501UR3501
Elektrische grastrimmer
Maaicirkel: 35 cm
Geluidsniveau: 80 dB
Telescopische steel: nee
Draaibare kop: nee

Makita DUR184LZ

Deze accu trimmer is eenvoudig te bedienen middels de in lengte verstelbare, ergonomisch gevormde steel. Hij is licht maar krachtig en werkt op een accu van 18 volt (niet meegeleverd) die beveiligd is tegen diepontlading middels een led-indicator. Een voordeel van de Makita DUR184LZ is dat deze beschikt over optimaal vermogen doordat de koolborstelloze motor direct boven de maaikop is geplaatst. het toerental van de motor is ook in te stellen. Wil je krachtig tekeer gaan, stel dan het toerental wat hoger in. Wil je liever wat rustiger en langer in de tuin maaien, zet hem dan op laag. Met de plantenbeschermingsbeugel worden planten en bloemen beschermd. Aandachtspunt is dat de grastrimmer geen draaibare trimkop heeft waardoor je lastig te bereiken gebieden niet eenvoudig kunt trimmen.

Makita grastrimmer - Makita DUR184LZDUR184LZ
Accu grastrimmer
Maaicirkel: 26cm
Geluidsniveau: 77 dB
Telescopische steel: ja
Draaibare kop: nee

Makita DUR184LRT

De Makita grastrimmer type DUR184LRT is een krachtig accu trimmer en weegt 3,6kg. Door de beschermingsbeugel wordt voorkomen dat je per abuis je planten meetrimt. Aangezien deze grastrimmer van een accu is voorzien, heb je geen omkijken naar lange verlengkabels en kun je soepeltjes trimmer waar je maar wilt. Deze Makita trimmer is voorzien van een instelbaar toerental. Hoog voor wanneer je krachtig optreden wenst en lager wanneer je wat langer met een acculading wilt doen. Daarbij beschikt het model ook over een elektrische motorrem wat er voor zorgt dat de draadkop zeer snel stil valt. De DUR184LRT is nier voorzien van een draaibare kop. Standaard wordt onder andere een gereedschapsset en draagriem meegeleverd.

Makita grastrimmer - Makita DUR184LRTDUR184LRT
Accu grastrimmer
Maaicirkel: 26cm
Geluidsniveau: 77 dB
Telescopische steel: ja
Draaibare kop: nee

Makita DUR181RT

De Makita UR181RT is een accu grastrimmer van 3,1kg die werkt op een accu. Deze accutrimmer is eenvoudig in hoogte verstelbaar door de uitschuifbare steel en voorzien van een kantelbare kop om graskanten netjes en strak af te snijden. De accu status wordt aangegeven door een led indicator, zodat je gewaarschuwd wordt wanneer het tijd is om de trimmer aan de wilgen (lader) te hangen.  Zet de telescopische steel in de juiste werkhoogte en maak gebruik van de draagriem voor extra comfort tijdens het trimmen. Draai de kop als je hem wilt gebruiken voor het snijden van graskanten. Met de DUR181RT is het trimmen zo gebeurd. Zeer prettig is dat Makita de accu grastrimmer levert inclusief veiligheidsbril! Optioneel is een draagriem te bestellen.

Makita grastrimmer - Makita DUR181RTDUR181RT
Accu grastrimmer
Maaicirkel: 26cm
Geluidsniveau: 82 dB
Telescopische steel: ja
Draaibare kop: ja

Makita DUR181LRTE

Het Makita DUR181LRTE model is een accu grastrimmer die voorzien is van 2 accu’s voor nog meer maaiplezier. Uiteraard is hij voorzien van een beveiliging voor diepontlading. Het toerental is in te stellen zodat je kunt trimmen op de manier die bij jou past. Planten worden beschermd door de aanwezige beschermingsbeugel en uitschuifbare steel zorgt ervoor dat je op de voor jou ideale werkhoogte kunt trimmen. De koolborstelloze motor is vlak boven de maaikop bevestigd voor optimaal vermogen. Aan veilig werken is gedacht doordat het model is voorzien van een elektrische motorrem. Je kunt met de DUR184LRT gerust veilig een eindje gaan trimmen. Let op: de trimmer beschikt niet over een draaibare kop. Wel wordt bij deze 3,6kg wegende Makita grastrimmer een draagriem en gereedschapsset meegeleverd.

Makita grastrimmer - Makita DUR181LRTEDUR181LRTE
Accu grastrimmer
Maaicirkel: 26cm
Geluidsniveau: 77 dB
Telescopische steel: ja
Draaibare kop: nee

Makita DUR181Z

De Makita DUR181Z is een accu grastrimmer van iets meer dan 3kg met een maaicirkel van 26cm en perfect voor het maaien van gazonranden. Ook is deze Makita grastrimmer uitgerust met extra handvat, een uitschuifbare steel en een kantelbare trimkop zodat je goed en snel de graskanten bij kunt snijden en op moeilijk bereikbare plekken kunt trimmen. Met de DUR181RM kun je comfortabel een perfect trim resultaat neerzetten. Niet onbelangrijk: Makita levert een veiligheidsbril en draagriem mee!

Makita grastrimmer - Makita DUR181ZDUR181Z
Accu grastrimmer
Maaicirkel: 26cm
Geluidsniveau: 82 dB
Telescopische steel: ja
Draaibare kop: ja

Makita UR180DW

De Makita UR180DW is bijna 3kg en wordt geleverd met een draagriem en veiligheidsbril zodat je comfortabel je gazon kunt trimmen. De UR180DW heeft een diepontladingsbeveiliging en bezit een telescopische steel. Met de draaibare kop kun je gemakkelijk bij moeilijk te bereiken plekjes komen en graskanten netjes bijsnijden.

Makita grastrimmer - Makita UR180DWUR180DW
Accu grastrimmer
Maaicirkel: 26 cm
Geluidsniveau: 81 dB
Telescopische steel: ja
Draaibare kop: ja

 

Overige Makita bosmaaier modellen

Elke Makita bosmaaier is uitgerust met een extra handvat voor meer comfort.

Makita DUR365UZ

Wil je veel power om je struikgewas snel weg te kunnen maaien, maar niet met benzine of mengsmering in de weer? Kijk dan eens naar de Makita DUR365UZ. Deze accu bosmaaier werkt op op 2 accu’s (niet meegeleverd!). Je kunt dus lange tijd genieten van buitenlucht en geluid van fijn gehakselde takjes en grassen. De Makita benzine bosmaaier heeft een gewicht van niet iets minder dan 5kg en is uitgerust met maaidraad en messen. Het maaidraad gebruikt je voor het trimmen van wat hoger gras of gazonranden. De messen doen hun werk goed bij het trimmen van slootkanten of stuggere grassoorten. Boven de maaikop is een koolborstelloze motor geplaatst. Standaard wordt de DUR365UZ Makita bosmaaier geleverd met veiligheidsbril en gereedschapsset.

Makita grastrimmer - Makita DUR365UZDUR365UZ
Accu bosmaaier
Maaicirkel: 23cm (mes) / 35 cm (draad)
Snijmechanisme: mes of draad
Geluidsniveau: 75 dB
Telescopische steel: nee
Draaibare kop: nee

Makita EM2600U

Met 830 watt is de 5kg zware Makita EM2600U benzine bosmaaier een krachtig model en goed te gebruiken voor het maaien van harde grassen en slootkanten. Het handvat (fietsstuur hangreep) is prettig om te hanteren en met de brede maaicirkel van 43cm kun je snel flink wat vierkante meters wegsnijden of wegtrimmen. De tweetakt motor werkt op mengsmering, is kleiner en lichter dan een viertaktmotor, maar is iets minder zuinig.

Makita grastrimmer - Makita EM2600UEM2600U
Benzine bosmaaier
Maaicirkel: 43 cm
Snijmechanisme: mes of draad
Geluidsniveau: 99 dB
Telescopische steel: nee
Draaibare kop: nee

Makita EBH341U

De Makita EBH341U is een zeer krachtige benzine bosmaaier. Je voedt de bosmaaier met Euro 95, 98 of E10 benzine. Door zijn vermogen van 1070 watt en sterke messen zijn onkruid, harde grassoorten, distels of riet geen probleem voor deze bosmaaier. Het apparaat wordt geleverd met onder andere een oliefles en draagriem en fietsstuur handgreep. Tel daarbij op de ergonomische U-beugel uitgevoerd met soft grip en je weet zeker dat je geruime tijd comfortabel kunt trimmen. Kortom: de Makita benzine bosmaaier EBH341U is er een waar je U tegen zegt.

Makita grastrimmer - Makita EBH341UEBH341U
Benzine bosmaaier
Maaicirkel: 23 cm
Snijmechanisme: mes
Geluidsniveau: 98 dB
Telescopische steel: nee
Draaibare kop: nee