MTD EB 1000 B elektrische bosmaaierMTD EB 1000 B elektrische bosmaaier | Ben je op zoek naar een echte alleskunner voor het maaiwerk in de tuin en om het huis? Met de elektrische MTD EB 1000 B bosmaaier ben je aan het juiste adres. Deze maaier heeft de ergonomische handgrepen en krachtige elektromotor van een gazontrimmer, maar een verwisselbaar stevig mes en draadkop met groot maaibereik (38 cm) zoals een bosmaaier. Het is een prima compromis tussen stevig maaiwerk van stug onkruid en wildgroei, en fijner trimwerk aan een gazon. Door de eenvoud in het gebruik zal iedereen snel met deze maaier uit de voeten kunnen.

Bestel direct een MTD bosmaaier
Nu bestellen

Kenmerken van de MTD EB 1000 B

Veel bosmaaiers draaien op een benzinemotor en zijn voorzien van een fietsstuur-handvat om ze stevig vast te houden. Dat is voor professionele toepassingen, waarbij je er de hele dag, dagen achter elkaar, intensief mee werkt, erg nuttig en fijn. Maar voor maaiwerkzaamheden in je achtertuin heb je dit niet direct nodig. Dan is de aantrekkelijk geprijsde en toegankelijk uitgevoerde MTD EB 1000 B een uitkomst. Deze maaier sluit je gewoon aan op het stopcontact, met een verlengsnoer. Geen gedoe met mengsmering dus: je kunt er direct mee aan de slag.

Afwerking en kwaliteit

De MTD EB 1000 B is niet gemaakt voor de tuinprofessional, die er intensief mee aan de slag gaat. Dat maakt deze bosmaaier goed door een erg laagdrempelige montage. In plaats van een fietsstuur zit er een degelijk handvat en extra handvat op. Iedereen kan in principe zonder veel moeite werken met deze tuinmachine. Dat betekent niet dat je veel inlevert op kwaliteit. De robuuste elektromotor, deelbare steel en stevige, plastic behuizing zijn hoogwaardige onderdelen, en vormen een stuk tuingereedschap dat lang meegaat.

Gebruiksgemak

Werken met de MTD EB 1000 B is net zo eenvoudig als met veel stukken elektrisch gereedschap. Je pakt hem met een stevige handgreep vast en daarmee zet je ook de trimkop aan. Dankzij de horizontale, extra handgreep ondersteun je de maaier met je andere hand. Als je liever met de draadkop werkt dan met het mes (bijvoorbeeld om stukjes gras te trimmen), dan kun je deze eenvoudig op lengte houden door lichtjes met de kop de grond aan te tikken. De draad zal dan automatisch worden aangevoerd totdat deze weer op de juiste maaibreedte is.

MTD bosmaaier | Voor- en nadelen

Ben jij al klaar voor deze toegankelijke en krachtige alleskunner, of kijk je het hoge gras in je tuin nog even aan? Laat de volgende korte lijst van voor- en nadelen je over de streep trekken:

  • + Door de elektromotor hoef je niet in de weer met een benzinemotor, maar kun je meteen aan de slag als je een verlengsnoer aansluit.
  • + Een prima keuze voor zowel het maaien van wildgroei en onkruid, als het bijtrimmen van laag en hoog gras.
  • – Door de noodzaak voor een verlengsnoer heb je niet de volledige bewegingsvrijheid van een benzine- of accumaaier.

Belangrijkste specificaties van de MTD EB 1000 B

  • Maaibreedte mes: 23 cm
  • Maaibreedte draad: 38 cm
  • Aandrijving: elektrisch (230 V netsnoer)
  • Geluidsniveau: 98 dB
  • Gewicht: 5.5 kg