Powerplus Dual Power POWDPG7550 bosmaaierPowerplus Dual Power POWDPG7550 accu bosmaaier | Wat doe je als je wel een bosmaaier wilt die je niet aan een verlengsnoer hoeft aan te sluiten, maar ook niet met een benzinemotor aan de slag wilt? Dan koop je de Powerplus Dual Power POWDPG7550. Deze bosmaaier levert een uitstekend vermogen voor allerlei zwaardere maaiwerkzaamheden, maar dan op een accu. Zo heb je het optimale gebruikersgemak en bewegingsvrijheid van een benzine bosmaaier, maar ook de milieuvriendelijkheid en geen gedoe met mengsmering van een elektrische maaier. Bovendien is de POWDPG7550 een van de voordeligere opties in deze categorie.

Bestel direct een Powerplus accu bosmaaier
Nu bestellen

Kenmerken van de Powerplus Dual Power POWDPG7550

De tijden dat accu’s niet genoeg vermogen leverden voor echt zware toepassingen in power tools, is allang voorbij. Met deze bosmaaier pak je dan ook net zo makkelijk stugge gewassen, struikjes en riet aan als gras. Beide kun je trimmen door te wisselen tussen mes en draadkop. De draadkop werkt iets fijner, en heeft een groter bereik. Daardoor is deze het meest geschikt voor stukken gras. Doordat de handvaten, net zoals bij een benzinemaaier, gemonteerd zijn als een fietsstuur, kun je de maaier stevig en precies vasthouden en aansturen.

Afwerking en kwaliteit

De POWDPG7550 wordt meestal zonder accu geleverd. Dat is niet per se een nadeel: de accu is immers uitwisselbaar met andere apparaten van Powerplus, die ook het Powerplus Dual Power accuplatform gebruiken. Zo spaar je de kosten van een onnodige accu uit als je al ander gereedschap van Powerplus hebt. Is dat niet het geval? Dan kun je altijd een accu los bijkopen. Deze moet wel 40 volt aan spanning hebben, want deze bosmaaier is een krachtig stuk gereedschap. De kwaliteit van de overige onderdelen is, zoals bij al het tuingereedschap van Powerplus, prima in orde.

Gebruiksgemak

Een Powerplus bosmaaier die door een accu wordt aangedreven, blinkt uit in gebruiksgemak en bewegingsvrijheid. Ze zijn lichter dan modellen met een benzinemotor. Bovendien heb je geen ronkend tweetakt motortje op je rug, dat je ook nog eens handmatig moet aanzwengelen. Met de accu van de POWDPG7550 werk je makkelijk een uur door, zelfs op zwaarder terrein met dichte begroeiing. Aan- en uitzetten van de trimknop doe je gemakkelijk met het trekkerhandvat, dat je ook vast kunt zetten voor extra gemak. En om deze lichte bosmaaier nog comfortabeler mee te kunnen nemen, krijg je er een draagriem bij.

Powerplus bosmaaier | Voor- en nadelen

Wil je ook al dolgraag aan de slag met deze lichte en toch sterke accumaaier, dan kun je gerust deze bosmaaier kopen. Of zie je liever nog eens wat argumenten op een rijtje? Dit zijn de belangrijkste voor- en nadelen:

  • + De aandrijving door een accu combineert het beste van netstroom- en benzinemodellen.
  • + Het is een voordelige maaier en trimmer in een.
  • – Om langer ononderbroken te kunnen werken, moet je eigenlijk twee accu’s hebben.
  • – De draagriem is niet zo comfortabel als een echt harnas (die je wel een los kunt kopen).

Belangrijkste specificaties van de Powerplus Dual Power POWDPG7550

  • Maaibreedte mes: 25.5 cm
  • Maaibreedte draad: 33 cm
  • Aandrijving: accu (Powerplus Dual Power)
  • Geluidsniveau: 96 dB
  • Gewicht: 6.1 kg