Powerplus POWEG6015 grastrimmerPowerplus POWEG6015 elektrische grastrimmer | Heb je stukjes gras die moeilijk te bereiken zijn met de grasmaaier, maar wil je die toch netjes bij kunnen werken? De Powerplus POWEG6015 is een basic grastrimmer die voor een zacht prijsje precies doet wat je ervan verwacht: grasranden netjes bijwerken. Het is een ideale toevoeging aan je set tuingereedschap als je een kleine tuin hebt en/of als je met je maaier al het grote werk op je gazon aankan. Voor de prijs hoef je het zeker niet te laten en de kwaliteit is ook prima in orde.

Bestel direct een Powerplus elektrische grastrimmer
Nu bestellen

Kenmerken van de Powerplus POWEG6015

Powerplus maakt al enige jaren elektrisch gereedschap voor in en om het huis en de tuin. Deze onderscheiden zich op verschillende manieren. Met de POWEG6015 heeft het Amerikaanse merk gekozen voor een voordelige, basic grastrimmer met weinig franje, maar wel van goede kwaliteit. Deze trimmer pak je uit de schuur, sluit je aan op een verlengsnoer, en je kunt aan de slag. De dubbele draad trimt je gras snel, precies en efficiënt. Door de lage prijs bespaar je op de aanschaf van een duurder apparaat en kun je toch je gazon netjes bijwerken. Zoek je een goedkope grastrimmer, dan is dit een van de beste grastrimmers voor jou.

Afwerking en kwaliteit

De Powerplus POWEG6015 bevat nauwelijks extra’s. Je beschikt over een handgreep met extra, stevig handvat voor meer grip en controle, een vaste steel, en een trimkop voorzien van een dubbele snoeidraad en opklapbare beschermbeugel. Wel is de trimkop voorzien van een automatische draadtoevoer: zo blijft de trimdraad altijd op de optimale maaibreedte, ook als deze door het trimmen afslijt. Een extra handigheid is de kabelhouder, die is geïntegreerd in het handvat. Hier kun je het verlengsnoer aan ophangen, zodat dit tijdens het trimmen niet in de weg zit.

Gebruiksgemak

Door de automatische draadtoevoer heb je geen omkijken naar de maaibreedte en kun je gewoon blijven doorwerken. Dat gaat door het extra handvat prettig en gecontroleerd. Wel moet je het doen zonder verstelbare steel, dus de werkhoogte is altijd hetzelfde. Dat is echter geen probleem voor kleine stukjes gras. Ook is de trimkop niet te verstellen, maar er zit wel een beschermbeugel op die je kunt uitklappen. Zo kun je zonder zorgen langs bloembedden en planten trimmen. Met deze Powerplus kantenmaaier op netstroom heb je niet de bewegingsvrijheid van een accutrimmer, maar door de kabelhouder zit het verlengsnoer wel minder in de weg.

Powerplus elektrische grastrimmer | Voor- en nadelen

Biedt de Powerplus POWEG6015 alles wat je nodig hebt, of vraagt je trimbehoefte om een ander model gras trimmer? Bekijk snel nogmaals de belangrijkste voor- en nadelen van deze trimmer:

  • + Het is een zeer voordelige grastrimmer en prima geschikt voor kleine stukjes gazon of een kleine tuin.
  • + De opklapbare beschermbeugel zorgt ervoor dat je niet per ongeluk bloemen en planten meemaait.
  • + De automatische draadtoevoer zorgt ervoor dat je altijd op de juiste maaibreedte maait, zonder dat je er omkijken naar hebt.
  • – Deze trimmer heeft geen instelmogelijkheden of draaibare kop, waardoor het gebruiksgemak en inzetbereik enigszins beperkt is.

Belangrijkste specificaties van de Powerplus POWEG6015

  • Maaibreedte: 25 cm
  • Aandrijving: elektrisch (230 V netsnoer)
  • Vermogen: 300 watt
  • Geluidsniveau: 96 dB
  • Gewicht: 2.3 kg