Powerplus POWXG3016 benzine bosmaaierPowerplus POWXG3016 benzine bosmaaier | Wie zegt dat een hoogwaardige, krachtige bosmaaier die ook goed kan trimmen, veel geld hoeft te kosten? De Powerplus POWXG3016 bosmaaier is een zeer aantrekkelijk geprijsde benzinemaaier die al je maaiklussen moeiteloos kan uitvoeren. Daarvoor beschikt hij over een tweetakt motor die een stevige 1.25 kW aan vermogen levert. Dat is ruimschoots voldoende om niet alleen met de draadkop gras te snoeien, maar ook om stugge wildgroei, onkruid en zelfs houtachtige gewassen en riet te kunnen maaien. En dat terwijl hij toch niet meer kost dan een gemiddelde grastrimmer.

Bestel direct een Powerplus benzine bosmaaier
Nu bestellen

Kenmerken van de Powerplus POWXG3016

Powerplus zet met de POWXG3016 een goede bosmaaier neer in de stijl waar het merk in uitblinkt. Een scherp geprijsd alternatief dat zich kwalitatief kan meten met duurdere modellen in hetzelfde segment wat afwerking en mogelijkheden betreft. Als je op zoek bent naar een bosmaaier met genoeg vermogen en functies, maar niet wilt investeren in een professioneel of semiprofessioneel model, dan is dit een geschikte optie. Voor fijn trimwerk aan een strak gemillimeterd gazon is een grastrimmer een betere optie, maar voor snoeiwerk in borders en graskanten is het moeilijk om zo’n prijs-kwaliteitverhouding te vinden als de POWXG3016 biedt.

Afwerking en kwaliteit

Powerplus doet weinig concessies op het gebied van kwaliteit, ook bij de scherper geprijsde modellen. Met de POWXG3016 koop je dan ook een degelijke bosmaaier die prima voor de langere termijn dienst kan doen. Zeker als je de efficiënte tweetakt motor goed onderhoudt. Het frame zit stevig in elkaar en laat zich goed hanteren met het typerende fietsstuur-handvat. Het draagharnas, waar je het grootste gedeelte van het gewicht mee over je lichaam verdeelt, is simpel uitgevoerd, maar voldoende. Desgewenst kun je zelf een ander harnas gebruiken.

Gebruiksgemak

Dankzij het fietsstuur, waar veel bosmaaiers met een benzinemotor over beschikken, houd je de Powerplus bosmaaier goed in balans tijdens het werken. Zo kun je rustig en precies snoeien waar jij wilt. Om het gewicht goed over je lichaam te verdelen, bevestig je de maaier aan het bijgeleverde harnas. Wanneer je bezig bent met de draad, zul je merken dat deze afslijt tijdens het maaien. Even op de grond tikken met de kop zal dan nieuwe draad van de spoel aanvoeren, totdat deze weer op de juiste lengte is.

Powerplus benzine bosmaaier | Voor- en nadelen

Kun je ook maar moeilijk geloven dat je voor zo’n scherpe prijs zo’n goede en complete benzine bosmaaier kunt krijgen, of ben je nog sceptisch? Bekijk nog eens de voor- en nadelen in het kort en weeg dan je oordeel af:

  • + Zeer complete, krachtige bosmaaier met uitgebreide toepassingsmogelijkheden voor een zeer voordelige prijs.
  • + Dragen, sturen en bedienen is zeer comfortabel dankzij het fietsstuur-handvat en harnas.
  • + De benzinemotor zorgt voor kracht en bewegingsvrijheid.
  • – Het harnas dat wordt bijgeleverd, is erg simpel. Als je er echt lang mee gaat werken, kun je misschien beter investeren in een apart, beter draagharnas.

Belangrijkste specificaties van de Powerplus POWXG3016

  • Maaibreedte mes: 25.5x cm
  • Maaibreedte draad: 43 cm
  • Aandrijving: benzine (tweetakt, 1.250 watt)
  • Geluidsniveau: 113 dB
  • Gewicht: 9.4 kg