Powerplus POWXG8010LI accu grastrimmerPowerplus POWXG8010LI accu grastrimmer | De POWXG8010LI is een scherp geprijsd accumodel grastrimmer dat prima de concurrentie aankan met andere merken grastrimmers, zoals Bosch, Gardena en Black & Decker. In vergelijking met deze merken krijg je bij Powerplus meestal net iets meer voor hetzelfde geld. Zo heb je met de POWXG8010LI een maaibreedte van maar liefst 30 cm, waar dat voor vergelijkbare modellen meestal maar 25 cm of minder is. Daarnaast krijg je ook nog eens alle functies die je mag verwachten van een kantenmaaier in deze klasse, zoals een telescoopsteel, verstelbare extra handgreep en beschermbeugel.

Bestel direct een Powerplus accu grastrimmer
Nu bestellen

Kenmerken van de Powerplus POWXG8010LI

Powerplus is er met de POWXG8010LI in geslaagd om een zeer complete grastrimmer te produceren, die ook nog eens op een accu loopt. Daardoor is deze trimmer op bijna alle locaties te gebruiken, en geschikt voor verschillende toepassingen. Je kunt er het gras netjes mee trimmen, en door de kantgeleider ook de grasrand strak mee afwerken. Deze beugel houdt ook bloemen en planten veilig. Tijdens het snoeien zal de Powerplus accu grastrimmer, dankzij een automatische draadtoevoer, altijd over genoeg draad beschikken.

Afwerking en kwaliteit

De POWXG8010LI is door Powerplus erg compleet uitgerust, zonder dat het voelt alsof er overbodige onderdelen op zitten. Dat maakt dat hij net zo robuust aanvoelt als een basic, no-nonsense grastrimmer met vaste tweede handgreep. Toch is zowel de extra handgreep verstelbaar als de trimkop. Ook kun je de steel telescopisch in- en uitschuiven tot de perfecte werkhoogte voor jou. Tot slot is deze trimmer voorzien van een beschermbeugel om zonder gevaar mee langs bloemperken te kunnen werken, of te gebruiken als kantgeleider als je de gazonrand strak wilt bijsnoeien.

Gebruiksgemak

Door alle instelbare opties is de POWXG8010LI heel erg makkelijk en comfortabel in het gebruik. Veel accutrimmers hebben een gewicht van 2–3 kg of meer, maar deze trimmer van Powerplus blijft precies op de 2 kg. Daardoor is hij lekker licht en handzaam in het gebruik. Doordat je de trimkop in allerlei standen kunt zetten, kun je er zowel helemaal horizontaal als verticaal mee werken. Handig als je bijvoorbeeld onder een tuinbankje wilt kunnen komen, of als je de grasrand wilt bijwerken. Het onderhoud van de grastrimmer is daarnaast erg eenvoudig.

Powerplus accugrastrimmer | Voor- en nadelen

Weet je ook niet meer waarom je nog voor een andere gazontrimmer zou kiezen, of ben je nog niet overtuigd? Hier zijn de belangrijkste voor- en nadelen van de Powerplus POWXG8010LI nog eens op een rij.

  • + Een zeer complete grastrimmer ondanks de voordelige prijs en het gebruikersgemak van een accumodel.
  • + Door het lichte gewicht en de vele instelmogelijkheden van steel en extra handvat is deze grastrimmer heel erg comfortabel in het gebruik.
  • – Omdat de accu relatief snel leeg is, kan het nodig zijn om een extra accu aan te schaffen.
  • – Ondanks de complete uitrusting toch alleen geschikt voor het trimmen van kort gras, niet voor het maaien van hoog gras of onkruid.

Belangrijkste specificaties van de Powerplus POWXG8010LI

  • Maaibreedte: 30 cm
  • Aandrijving: accu (lithium-ion)
  • Accuspanning: 18 volt
  • Geluidsniveau: 94 dB
  • Gewicht: 2 kg