Powerplus POWXQG6060 benzine bosmaaierPowerplus POWXQG6060 benzine bosmaaier | Soms groeit het struikgewas je gewoon net even iets te hard. Of je moet een stuk grond aanpakken dat vol staat met allerlei soorten onkruid. In die gevallen is het maar wat fijn om een krachtige maaimachine, zoals de Powerplus POWXQG6060 voorhanden te hebben. Zo raas je in minuten door allerlei soorten wildgroei heen, waar je met de hand, of met eenvoudig gereedschap en spierkracht, veel langer over zou doen. Laat staan dat je met een bosmaaier nauwelijks moe wordt van het zware werk. Als je ook behoefte hebt aan een snoeioplossing met veel vermogen, dan hoort de POWXQG6060 zeker op je verlanglijstje te komen.

Bestel direct een Powerplus benzine bosmaaier
Nu bestellen

Kenmerken van de Powerplus POWXQG6060

Powerplus heeft zo nu en dan de reputatie van een budgetmerk, maar dat is voor de POWXQG6060 zeker onterecht. Dit is een volwaardig geprijsde en afgewerkte bosmaaier die zich kan meten met de topmodellen uit het midden- en hogere segment. Je komt dankzij de krachtige tweetakt benzinemotor in ieder geval geen power te kort: deze levert maar liefst 1.500 watt aan vermogen. Genoeg om net zo soepel door zelfs kleine, houtachtige gewassen te snoeien als door gras. Dus als je echt zwaarder snoeiwerk moet verrichten dan dat je waarde hecht aan een gemillimeterd gazon, dan is deze krachtige bosmaaier van Powerplus zeker het overwegen waard.

Afwerking en kwaliteit

De benzinemotor, die je achter je draagt, is degelijk gemonteerd en eenvoudig te starten. Powerplus heeft aan de kop een grote en stevige beschermkap geplaatst, zodat je extra veilig het zware vermogen van 1500 watt kunt inzetten voor je snoeiklussen. Je hoeft met het stevige mes niet terug te schrikken voor struikjes, riet en andere vormen van wildgroei: daar snij je zo doorheen. Gelukkig heb je ook de beschikking over een draadkop, zodat je ook grassen goed bij kunt snoeien.

Gebruiksgemak

Zoals de meeste bosmaaiers met een beetje vermogen, laat ook de Powerplus POWXQG6060 zich bedienen met een zogenaamd fietsstuur-handvat. Je houdt de twee handgrepen aan de uiteinden zo comfortabel en stevig vast, waarmee je met een trekkervormige schakelaar aan het ene handvat “gas” geeft op de trimkop. Zo kun je trefzeker en precies werken. Als je langer gaat snoeien, is het fijn om te weten dat je het gewicht van 11.6 kg niet alleen met je handen hoeft te tillen. Je hangt de bosmaaier aan het harnas voor optimaal draagcomfort.

Powerplus benzine bosmaaier | Voor- en nadelen

Geef je deze goede bosmaaier van Powerplus ruim baan om al je snoeiwerkzaamheden uit te voeren, of heb je nog wat bedenkingen? Dan helpen de volgende voor- en nadelen in het kort je nog een handje:

  • + Met 1.500 watt heb je genoeg vermogen voor alle snoeiwerkzaamheden die je met een bosmaaier zou willen uitvoeren.
  • + Door de benzinemotor kun je overal met de bosmaaier werken.
  • – Het draagharnas is niet het beste in z’n soort, dus veeleisende gebruikers schaffen misschien liever een los, beter exemplaar aan.

Belangrijkste specificaties van de Powerplus POWXQG6060

  • Maaibreedte mes: 25.5 cm
  • Maaibreedte draad: 43 cm
  • Aandrijving: benzine (tweetakt, 1.500 watt)
  • Geluidsniveau: 113 dB
  • Gewicht: 11.6 kg