Ben je in het bezit van een (robot) grasmaaier, dan lukt het niet altijd om de graskanten netjes te maaien. Voor deze grasstroken kun je het beste een gras kantenknipper of grastrimmer gebruiken. Er zijn diverse soorten grastrimmers en bosmaaiers te koop.

Soorten grastrimmers

De soorten grastrimmers waaruit je kunt kiezen zijn: de elektrische, benzinemotor aangedreven of accu aangedreven strimmer.

Elektrische grastrimmers

Elektrische grastrimmers zijn geschikt voor kleine en middelgrote gazons en zijn uitermate geschikt voor het trimmen van de randen van het gazon. Ze zijn krachtig en relatief gunstig geprijsd. De elektrische grastrimmer heeft weinig onderhoud nodig, maar uiteraard wel een verlengsnoer. Wil je voor een klein bedrag een goede strimmer kopen? Houd je wel van bang-for-buck? Bekijk dan eens de lichtgewicht Wolf Garten Campus 350 RT die te koop is voor een prijs rond de 40 Euro.

Benzine grastrimmers / benzine bosmaaiers

De benzine trimmers zoals de MTD Smart BC 52 en de Powertech PT-550 kantenmaaier zijn geschikt voor middelgrote tot grote tuinen waar je flink wat wildgroei moet snoeien. Dit zijn de krachtigste varianten omdat ze werken met een benzinemotor. Nadeel is dat je wel af en toe motoronderhoud moet (laten) plegen. Bestaat je te maaien terrein vooral uit slootkanten, taluds of ruige graskanten dan is een bosmaaier noodzakelijk.

Accu grastrimmers en accu bosmaaiers

Een accu grastrimmer is geschikt voor kleine tot grote tuinen en is ideaal voor het trimmen van gazonranden en hoog gras. Doordat de machine met een accu is uitgerust, word je niet beperkt door een elektrisch snoer. Een strimmer met accu heeft weinig onderhoud nodig. Accu trimmers hebben wel vaak een relatief hoge aanschafprijs.

Veiligheid

Omgaan met een grastrimmer of bosmaaier is wel even opletten. De maaiers zijn uitgerust met een draaiende kop waarbij je graag verwondingen aan jezelf wilt voorkomen.

soorten grastrimmers - werkschoenenDaarom is het van belang om altijd goede beschermende werkkleding te dragen. Je kunt hierbij denken aan een geschikte werkbroek, stevige schoenen, werkhandschoenen en gehoorbescherming. Afhankelijk van het terrein waar je bezig gaat, kun je ook kiezen voor extra bescherming door het dragen van een veiligheidsbril. Gebruik je de maaier even niet? Zet de machine dan uit en/of trek de stekker uit het stopcontact.

Diverse goede grastrimmers en bosmaaiers