Stiga SBC 232 D bosmaaierStiga SBC 232 D benzine bosmaaier | Ben je voor de zoveelste keer uren in de weer geweest om met kniptang, mesje en je handen onkruid te wieden en wild groeiende planten bij te snoeien? Tijd om dat professioneler aan te pakken. Met de Stiga SBC 232 D heb je een prachtig instapmodel bosmaaier in handen. Deze maaier maakt korte metten met de meeste soorten begroeiing dankzij een compact tweetakt benzinemotortje. Daardoor hoef je ook niet met een verlengsnoer in de weer, maar kun je hem overal in de tuin gebruiken, zolang de tank maar vol zit met de speciaal verkrijgbare mengsmering natuurlijk.

Bestel direct een Stiga bosmaaier
Nu bestellen

Kenmerken van de Stiga SBC 232 D

Deze bosmaaier van Stiga werkt niet op elektriciteit, zoals veel grastrimmers, maar op mengsmering. Deze brandstof is wijd verkrijgbaar (en kun je ook zelf maken als je een beetje handig bent), dus je kunt er zo mee aan de slag. Het grote voordeel is dat je zo niet bent aangewezen op netstroom om met een verlengsnoer te kunnen maaien, of op een accu die je steeds op moet laden. Verder kan de SBC 232 D allerlei soorten lichte en zwaardere snoeiklussen aan. Het is een ideale tuinhulp voor het meeste grondwerk.

Afwerking en kwaliteit

Stiga maakt diverse bosmaaiers die aangedreven worden door een benzinemotor, met verschillende vermogens. Deze zijn allemaal strak en professioneel vormgegeven, met een stevige stang en, dwars daarop gemonteerd, een “fietsstuur” met twee handvaten, voor een precieze en makkelijke bediening. Om deze serie maaiers nog geschikter te maken om langdurig mee te werken, wordt er vaak, zoals bij de Stiga SBC 232 D, een draagharnas meegeleverd. Dat maakt deze bosmaaier een geschikte keuze voor als je lang en vaak moet maaien. De motor is zuinig en gaat lang genoeg mee op een tank.

Gebruiksgemak

De SBC 232 D van Stiga beschikt over een handvat met een trekkervormige schakelaar om de trimkop aan of uit te zetten. In rust verbruikt hij daardoor veel minder energie, als je het motortje stationair laat draaien, zonder te trimkop aan te drijven. Zowel het draagharnas als de professionele handvaten laten je er ergonomisch mee werken. Je kunt er de hele dag door mee snoeien als het moet. Heb je behoefte aan fijner trimwerk met een groter bereik? Dan monteer je eenvoudig en veilig de draadkop van maar liefst 43 cm in plaats van de messen. Door zijn veelzijdigheid is het ook een van de beste bosmaaiers van dit moment.

Voor- en nadelen

Ben je klaar om met de SBC 232 D benzine bosmaaier aan de slag te gaan in tuin, berm of plantsoen? Kijk nog even snel de belangrijkste voor- en nadelen door.

  • + Dankzij de compacte en zuinige benzinemotor zit je niet vast aan een stroomaansluiting en gedoe met verlengsnoeren.
  • + Het mes wissel je eenvoudig om voor een draadspoel met groot bereik, om fijner trimwerk te kunnen doen.
  • – Deze maaier heeft een vermogen van 900 watt: er zijn benzinemodellen met meer vermogen verkrijgbaar, om veeleisendere snoeiklussen aan te kunnen.

Belangrijkste specificaties van de Stiga SBC 232 D

  • Maaibreedte mes: 25.5 cm
  • Maaibreedte draad: 43 cm
  • Aandrijving: benzine (tweetakt, 900 watt)
  • Geluidsniveau: 114 dB
  • Gewicht: 7.8 kg