Stiga SBC 242 D bosmaaierStiga SBC 242 D benzine bosmaaier | Droom je ook van het werken in je tuin als een echte, professionele hovenier en ben je op zoek naar de beste bosmaaier voor jou? Met de Stiga SBC 242 D komt dat al een stapje dichterbij. Dit is een volwaardige maaimachine die op een compact en zuinig tweetakt benzinemotortje loopt. Zo pak je allerlei snoeiwerkzaamheden aan lage begroeiing in no-time aan. Je trimt er net zo eenvoudig een grasveld of graskanten mee, als dat je er stugge wildgroei, riet of onkruid mee wegmaait. Dus zet je gehoorbeschermers en veiligheidsbril op, hang deze bosmaaier aan het draagharnas, zet de motor aan en pak je tuin aan als een vakman (m/v). Dit stuk gereedschap is er in ieder geval klaar voor.

Bestel direct een Stiga bosmaaier
Nu bestellen

Kenmerken van de Stiga SBC 242 D

De SBC 242 D is niet alleen een krachtige tool om mee te maaien, hij is ook nog eens veelzijdig. Je kunt het bijgeleverde mes gebruiken voor hoge en stugge begroeiing: riet, distels, maar ook struikjes pakt hij probleemloos aan. Daar zorgt de 42,7cc motor met een vermogen van maar liefst 1250 watt wel voor. En ben je klaar met het grove werk, dan zet je er de draadspoel op om stukken grasveld mee bij te trimmen. Door de maaibreedte van 45 cm wordt zelfs een grasmaaier bijna overbodig.

Afwerking en kwaliteit

De motor is compact en robuust en trek je met een koord snel en efficiënt aan. Als deze lekker loopt, geef je gas met een van de speciale handvaten, gemonteerd als “fietsstuur” voor een stevige en comfortabele grip. Alles aan deze Stiga bosmaaier heeft de uitstraling van een degelijk en professioneel apparaat. De SBC 242 D koop je dan ook niet voor het bijtrimmen van een klein grasperkje, maar voor het stevige snoeiwerk. Dankzij de fijne handgrepen en het sterke draagharnas kun je er dan ook uren mee werken.

Gebruiksgemak

Het bedienen van de SBC 242 D bosmaaier is een genot en erg eenvoudig. Met de trekker breng je de energie over van de benzinemotor op de trimkop wanneer je dat nodig hebt. Zo vlieg je door allerlei soorten lage begroeiing heen. Je kunt dat dankzij het harnas langere tijd doen: zo verdeel je het gewicht van 8.2 kg efficiënt over je lichaam en is het dragen van de bosmaaier niet zwaar. Als je de draadkop gebruikt voor het bijwerken van bijvoorbeeld een graskant of gazon, dan kun je de draad aanvoeren door met de kop op de grond te tikken. Handig, want de draad slijt door het gebruik.

Stiga benzine bosmaaier | Voor- en nadelen

Wil jij ook de stap maken naar professioneel maaien met deze benzinebosmaaier van Stiga, of twijfel je nog? Laat je overtuigen door de voor- en nadelen in het kort:

  • + De compacte en zuinige benzinemotor levert met 1250 watt een boel vermogen, genoeg om zwaarder snoeiwerk aan te kunnen.
  • + Optimale bewegingsvrijheid en gebruiksgemak om langer te kunnen werken.
  • + Fijner werken dankzij de meegeleverde draadkop, die makkelijk de draadlengte bijstelt door het tipsysteem.
  • – Je moet wel de juiste brandstof (mengsmering) gebruiken, en een benzinemotor is minder milieuvriendelijk dan een elektromotor.

Belangrijkste specificaties van de Stiga SBC 242 D

  • Maaibreedte mes: 25.5 cm
  • Maaibreedte draad: 45 cm
  • Aandrijving: benzine (tweetakt, 1250 watt)
  • Geluidsniveau: 115 dB
  • Gewicht: 8.2 kg