Stiga SBC 252 D bosmaaierStiga SBC 252 D bosmaaier | Heb je eindelijk genoeg van al dat onkruid en wildgroei in je tuin en om je huis? Geen zin om op de plantsoenendienst te wachten, maar wil je het meteen zelf kunnen doen? Met de Stiga SBC 252 D pak je allerlei soorten begroeiing aan als een professional. Je hanteert deze zware maar goede bosmaaier soepel met de handgrepen die als een fietsstuur gemonteerd zijn. Daarbij wordt het gewicht voor het merendeel ondersteund door het comfortabele draagharnas. En als je eindelijk het onkruid in toom hebt, dan kun je het mes verwisselen voor een draadkop om netjes de graskanten af te werken.

Bestel direct een Stiga bosmaaier
Nu bestellen

Kenmerken van de Stiga SBC 252 D

Dit is een benzine bosmaaier voor de veeleisende gebruiker. Je draagt hem aan een harnas en kunt hem lang achter elkaar gebruiken. Het typerende fietsstuur, waar de twee handgrepen aan bevestigd zijn, maakt het bedienen van de SBC 252 D een fluitje van een cent. Ook als je aan een zware maaiklus bezig bent. De 51.7 cc tweetakt benzinemotor met een vermogen van maar liefst 1.550 watt zorgt er in ieder geval voor dat je iedere klus die je aanpakt, moeiteloos oplost. Zo neem je het heft in eigen handen en maak je rondom je huis en tuin vrij van onkruid en wildgroei.

Afwerking en kwaliteit

De Stiga SBC 252 D heeft het soort robuuste afwerking wat je van een dergelijk model mag verwachten. Hij heeft een van de krachtigste motoren in een bosmaaier die gericht is op particulieren. Dat, plus de solide vormgeving, geeft deze Stiga bosmaaier een professionele uitstraling. Dankzij de draadkop kun je hem ook gebruiken voor het bijwerken van graskanten, hoewel hij dat natuurlijk nooit zo fijn kan doen als een echte grastrimmer.

Gebruiksgemak

Een van de handvaten beschikt over een schakelaar in de vorm van een trekker. Als het krachtige tweetakt motortje loopt, kun je daarmee eenvoudig het mes of de draadkop laten draaien en verspil je geen energie in ruststand. Zo werk je lang door op een tank benzine. Tussen het maaien door kost het weinig moeite om de SBC 252 D mee te sjouwen. Dit omdat het gewicht merendeels op het draagharnas rust. De kop is, zoals bij de meeste bosmaaiers, niet draaibaar. Daarom is voor het echte fijne werk aan je gazon een grastrimmer meer geschikt, maar daar koop je deze krachtpatser dan ook niet voor.

Stiga SBC 252 D | Voor- en nadelen

Is dit de krachtige Stiga bosmaaier die je nodig hebt, of toch niet? Je weet het door snel de voor- en nadelen te vergelijken:

  • + Met een vermogen van 1.550 watt is dit een van de krachtigere bosmaaiers verkrijgbaar voor consumenten.
  • + Door de draadkop is deze bosmaaier ook te gebruiken voor werk aan graskanten en gazons.
  • – Dit is een echte bosmaaier geschikt voor grof snoeiwerk: voor fijn trimmen van een gazon heb je toch een grastrimmer nodig.

Belangrijkste specificaties van de Stiga bosmaaier

  • Maaibreedte mes: 25.5 cm
  • Maaibreedte draad: 45 cm
  • Aandrijving: benzine (tweetakt, 1.550 watt)
  • Geluidsniveau: 116 dB
  • Gewicht: 8.3 kg