Wolf Garten grastrimmers

Een bedrijf dat grastrimmers verkoopt, behoort deze in allerlei soorten en maten te hebben. Immers is niet iedereen op zoek naar hetzelfde product. Als je over een lager budget beschikt, wil je niet te veel kwijt zijn aan een trimmer. Dat deze in dat geval over wat minder functies beschikt, is om het even. Daarnaast kan het zijn dat je over een kleinere tuin beschikt. Ook dan heb je niet veel nodig voor een goed resultaat. Maar misschien beschik je juist wel over een duurder gazon. Dan wil je het beste van het beste. Wat je ook zoekt op het gebied van grastrimmers, je kunt het vinden in het assortiment van Wolf Garten.

Vergelijk Wolf Garten grastrimmers
Prijzen vergelijken

Over Wolf Garten

Voor diverse soorten tuinmachines en tuingereedschap moet je bij Wolf Garten zijn. De producten van dit merk herken je meteen aan de karakteristieke rood en gele kleuren. Doel van dit bedrijf is om alle klusjes die je in de tuin doet zo makkelijk mogelijk te laten verlopen. Ook staan ze boeren bij op het gebied van bijvoorbeeld mestproductie. Als bedrijf dat gespecialiseerd is in diverse tuinmachines en gereedschappen mogen grastrimmers natuurlijk niet ontbreken in het assortiment. Wat typeert een Wolf Garten grastrimmer precies?

Kenmerkend voor een Wolf Garten grastrimmer

Het werd al eerder benoemd, maar één van de manieren waarop je een Wolf Garten grastrimmer kan herkennen is aan de kleur. De rood en gele kleuren zorgen voor een extra beetje herkenbaarheid. Daarnaast zijn klanten van dit merk het er unaniem over eens: een Wolf Garten grastrimmer levert een goed resultaat op. Onderling kunnen de kantenmaaiers van dit merk best nog wel van elkaar verschillen. Dit is tevens te zien aan de twee varianten van de Wolf Garten grastrimmer die hieronder besproken zullen worden.

Wolf Garten grastrimmer overzicht

Basismodellen en topklasse modellen verschillen vaak op een aantal eigenschappen. Basismodellen zijn vooral gericht op het trimmen van kleinere gazons. Ze zijn licht, compact en veelal voorzien van een snoer. De mogelijkheden zijn vaak minder in vergelijking met een duurdere variant. Deze modellen zijn gericht op grotere gazons. Ze zijn groter, net iets zwaarder, beschikken over een grotere maaibreedte en zijn voorzien van een accu. Hieronder worden twee varianten uit het assortiment van Wolf Garten in meer detail besproken: de Wolf Garten Campus 250 RT en de Wolf Garten PWR 30T.

Basismodel: Wolf Garten Campus 250 RT

De Campus 250 RT is vooral gericht op consumenten met een kleinere gazon. Ook als je niet al te veel geld wilt besteden aan een grastrimmer, is dit een goede optie. Dit is een elektrische grastrimmer. Dit houdt in dat deze aan het netstroom aangesloten moet worden om te kunnen gebruiken. De meegeleverde kabel is veelal te klein, waardoor een verlengsnoer aangesloten moet worden voor een optimale werking. Draden zijn de snijmethode van dit apparaat, die een maaibreedte heeft van 25 cm.

Afwerking en mogelijkheden

De rood en gele kleuren geven dit apparaat de klassieke Wolf Garten look. Wat opvalt is hoe compact deze trimmer is. Dit, in combinatie met het lichte gewicht, zorgt er voor dat het trimmen van je gazon geen inspannende klus zal zijn. Bovendien is er een extra handvat aanwezig, zodat je meer controle hebt over de trimmer. Deze is tevens te verstellen, wat het gebruiksgemak bevordert. Dit is handig, want een beschermingsbeugel is niet aanwezig. Wees dus voorzichtig rondom je planten.

Bediening en gebruik van de Wolf Garten grastrimmer

Om deze kantenmaaier te kunnen gebruiken, dient de kabel het netstroom te kunnen bereiken. Door de geringe lengte van dit snoer, zal een verlengkabel nodig zijn hiervoor. Stel vervolgens de trimmer in op jouw werkhouding, specifiek aan de hand van het tweede handvat. Het hele gazon, inclusief de randen, is goed te trimmen aan de hand van dit apparaat. Echter is er geen draaikop aanwezig. Moeilijk bereikbare plekken zul je dus handmatig moeten trimmen.

Belangrijkste kenmerken van de Wolf Garten trimmerWolf Garten grastrimmer - Campus 250 RT elektrische grastrimmer

  • Gewicht: 1,5 kg
  • Geluidsniveau: 82 dB
  • Hoogte: 90 cm
  • Aandrijving: elektrisch
  • Maaibreedte draad: 25 cm

Topklasse variant: Wolf Garten PWR 30T

Als je onze review over de Wolf Garten PWR 30T hebt gelezen, weet je al dat wij ontzettend enthousiast zijn over deze grastrimmer. Het is dat we een nadeel voor het artikel moesten opnoemen, anders zouden wij deze gras trimmer misschien wel typeren als de perfecte grastrimmer. Desalniettemin staat buiten kijf dat dit één van de beste grastrimmers van dit moment is. Het is door producten zoals deze grastrimmer dat Wolf Garten zo’n gerenommeerd merk is geworden op het gebied van tuinproducten. Deze grastrimmer maakt gebruik van een accu, zodat je nooit meer last hebt van snoeren die in de weg zitten en te kort zijn. Wat heeft deze trimmer je nog meer te bieden?

Afwerking en mogelijkheden

Ten eerste valt de Wolf Garten grastrimmer op omdat deze voorzien is van messen in plaats van draden. Hierdoor kan deze grastrimmer beter omgaan met het stugge gras en onkruid. De steel is geheel aan te passen aan jouw voorkeuren. Dat is wel zo fijn werken. Daarnaast valt de beschermende kap op, die er voor zorgt dat de plantjes niet gekortwiekt kunnen worden tijdens het trimmen. De kop is draaibaar. Daarnaast is deze grastrimmer voorzien van een draagriem en een extra handvat, zodat het gebruikscomfort optimaal is.

Bediening en gebruik van de Wolf Garten grastrimmer

De PWR 30T is voorzien van een 72V Lithium – Ion batterij, zodat je geen omkijken meer hebt naar zaken zoals een snoer of een verlengkabel. Je bent veel wendbaarder tijdens het trimmen en je kunt gaan en staan waar je maar wilt. De trimmer is tevens af te stellen op jouw voorkeuren. Zo kun je de steel aanpassen aan jouw werkhouding. De kop kan draaien, zodat alle moeilijke plekken van het gazon te trimmen vallen. Zo ook de rand. Planten worden beschermd middels de kap, en het lastige gras kun je dankzij de messen tevens optimaal trimmen.

Belangrijkste kenmerken van de Wolf Garten PWR 30TWolf Garten PWR 30T accu grastrimmer

  • Gewicht: 6,4 kg
  • Geluidsniveau: 86 dB
  • Hoogte: 27 cm
  • Oplaadtijd accu: 1 uur
  • Maaibreedte draad: 28 cm
Koop een Wolf Garten grastrimmer
Nu kopen

Overige Wolf Garten grastrimmer modellen

Wolf Garten Campus 350 RT

De 2,6kg lichte Wolf Garten Campus 350 RT is een goede en goedkope grastrimmer voor wie af en toe zijn gazon netjes bij wil werken. De Campus 350 RT is uitgerust met een draaibare trimkop zodat je ook minder toegankelijke plekken kunt trimmen en graskanten bij kunt snijden. Met 350 watt is de Campus 350 RT een van de minder krachtige grastrimmers, maar hij beschikt wel over een uitschuifbare steel en is voorzien van een extra handgreep. Draad toevoer gaat door middel van een tip automaat-systeem. Tik even met de kop op de grond en je kunt weer verder. De Campus 350RT is onze keus als je echt bang-for-buck wilt!

Wolf Garten grastrimmer - Wolf Garten Campus 350 RTCampus 350 RT
Elektrische grastrimmer
Maaicirkel: 25cm
Geluidsniveau: 105 dB

Wolf Garten Campus 250 RT

Gewoon gras trimmen, niets meer en niets minder? Ga dan voor het broertje van de Wolf Garten Campus 350 RT. De Wolf Garten Campus 250 RT is iets lichter en goedkoper dan zijn broer, maar mist dan wel een telescopische steel en de handige draaibare kop om je gazonranden strak bij te snijden. De Campus 250 RT beschikt over een handgreep voor extra comfort.

Wolf Garten grastrimmer - Wolf Garten Campus 250 RTCampus 250 RT
Elektrische grastrimmer
Maaicirkel: 25cm
Geluidsniveau: 82 dB
Geen telescopische steel en draaikop

Wolf Garten GTE 845

De Wolf Garten GTE 845 elektrische trimmer van iets meer dan 2 kg trekt 450 watt uit je stopcontact en zal je niet teleurstellen in trimprestaties. De uitschuifbare steel en verstelbare extra handgreep brengen je veel comfort. Nog meer comfort krijg je door het meegeleverde setje wielen! Is het trimdraad wat kort? Tik eenvoudig met de trimkop op de grond en het draad wordt automatisch verlengd. Verder beschikt de GTE 845 over een kantelbare kop voor het netjes bijsnijden van gazonranden en bereiken van lastige plekjes.

Wolf Garten grastrimmer - Wolf Garten GTE 845GTE 845
Elektrische grastrimmer
Maaicirkel: 25cm
Geluidsniveau: 96 dB

Wolf Garten GTA 700 Li-Ion

De Wolf Garten GTA 700 grastrimmer heeft een 18 volts accu. Het snoerloos in de tuin werken spreekt steeds meer mensen aan. Met deze Wolf Garten grastrimmer kun je op 1 acculading ongeveer twintig minuten trimmen. De maaicirkel is mooi groot zodat je naast trimmen van de randen ook stukken gazon kunt maaien. De plantenbeschermingsbeugel zorgt ervoor dat je planten jouw maaiavontuur overleven. Een draaibare trimkop is aanwezig zodat je ook op lastiger plekken komt. De draaibare kop is uiteraard ook in te zetten als graskantensnijder. Een uitschuifbare steel samen met het lage gewicht van slechts 2kg maakt het plaatje compleet.

Wolf Garten grastrimmer - Wolf Garten GTA 700 Li-Ion GTA 700 Li-Ion
Accu grastrimmer
Maaicirkel: 30cm
Geluidsniveau: 89 dB

 

Wolf Garten PWR 30T

Ook snoerloos tuinieren? De Wolf Garten PWR 30T werkt met zowel draad als met mesjes zodat je ook stuggere grassen en onkruid kunt maaien. Aan veiligheid is ook gedacht! De maaikop is beschermd door een plastic beschermkap waardoor je niet wordt geteisterd door rondvliegend spul. Ook zorgt deze beschermkap ervoor dat je planten en bloemen niet ongewild worden weggemaaid. De PWR 30T beschikt over een draaibare kop zodat je hem ook als gazonkantensnijder kunt gebruiken. Voor prettig werken heeft de PWR 30T een telescopische steel en extra handvat. Let op: dit model wordt geleverd zonder accu.

Wolf Garten grastrimmer - Wolf Garten PWR 30TPWR 30T
Accu grastrimmer
Maaicirkel: 28cm
Trimmechanisme: draad of messen
Geluidsniveau: 86 dB

Wolf Garten GTB 815

Verlengkabels zijn verleden tijd met de Wolf Garten GTB 815 grastrimmer. Met een gewicht van 2kg is dit een lichte, doch krachtige trimmer te noemen. Is je draad op, tik kan met de kop op de grond en hoppa, nieuw draad verschijnt zodat je weer verder kunt trimmen. Veel gemak heb je aan de kantelbare kop, extra handvat en telescopische steel. De planten beschermingsbeugel mag ook bij dit exemplaar niet ontbreken. Wolf Garten heeft met de GTB 815 is een prima trimmer op de markt gebracht.

Wolf Garten grastrimmer - Wolf Garten GTB 815GTB 815
Accu grastrimmer
Maaicirkel: 23cm
Geluidsniveau: 87 dB