Wolf Garten PWR 30T accu grastrimmer

Er zijn velen die zeggen dat, wanneer je op zoek bent naar een goede grastrimmer, je deze het beste kunt aanschaffen bij een producent die gespecialiseerd is in tuinproducten. Is dit echter wel waar? We gaan het testen aan de hand van de Wolf Garten PWR 30T. Dit is het topklasse model binnen het assortiment van deze Duitse producent. Dit is een draadloze grastrimmer die voorzien is van een 72 V Lithium – Ion accu. Geen gedoe meer met verlengsnoeren en kabels die in de weg zitten. Hoe zit het met de verdere kwaliteit van deze gazontrimmer?

Vergelijk Wolf Garten grastrimmers
Prijzen vergelijken

Wolf Garten PWR 30T overzicht

Wolf Garten is al jaren een bekende naam op het gebied van tuinproducten, dus ook grastrimmers mogen niet in het assortiment ontbreken. Voor zo’n 350 euro kan deze grastrimmer de jouwe zijn. Een hoge prijs schept natuurlijk hoge verwachtingen. Gelukkig beschikt de Wolf Garten PWR 30T over genoeg positieve eigenschappen. Ten eerste is er de accu, die je onafhankelijk maakt van een snoer en bovendien genoeg capaciteit heeft voor een uur. Je kunt dus flink grote gazons trimmen aan de hand van dit apparaat. Het gebruikscomfort is in zijn geheel hoog. Verderop in de tekst lees je hoe dit komt.

In de doos

  • Wolf Garten PWR 30T
  • Accu
  • Acculader

Technische specificatiesWolf Garten PWR 30T accu grastrimmer

  • Gewicht: 6,4 kg
  • Geluidsniveau: 86 dB
  • Hoogte: 27 cm
  • Oplaadtijd accu: 1 uur
  • Maaibreedte draad: 28 cm

Bediening van de Wolf Garten grastrimmer

Al eerder werd aangestipt dat het comfort tijdens het trimmen hoog is. Ten eerste is er de accu, die het vervelende snoer compleet elimineert. Daarnaast is er de steel, die je kunt afstellen op de houding die voor jou het meest comfortabel is. In tegenstelling tot vele gras trimmers, maakt de PWR 30T gebruik van messen in plaats van draden. Dit zorgt voor een beter trimresultaat. Bovendien kan deze grastrimmer hierdoor beter omgaan met stug gras en onkruid. Daarnaast hoef je jezelf geen zorgen te maken over je planten. De volledige kap zorgt er voor dat je deze niet mee kunt trimmen. Dat is weer een zorg minder.

Onderhoud van de Wolf Garten trimmer

Bij een grastrimmer is het vooral van belang dat het gras, na het trimmen, goed verwijderd wordt. Gras kan namelijk niet alleen je messen botter maken, maar het vocht in het gras kan er tevens voor zorgen dat de messen gaan roesten. Deze Wolf Garten grastrimmer goed schoonmaken na iedere trimbeurt verlengt de levensduur van het apparaat significant. Aan grastrimmer onderhoud ben je dus niet veel tijd kwijt.

Voordelen van de Wolf Garten PWR 30T

Het is heerlijk om deze grastrimmer te gebruiken. Ten eerste is er de accu, waardoor je geheel draadloos bent en kunt gaan en staan waar je maar wilt. Ten tweede is er de telescopische steel, die geheel af te stellen is op jouw ideale werkhouding. Daarnaast maakt deze grastrimmer gebruik van messen, die zelfs bestand zijn tegen stug gras en onkruid. Tot slot is er de volledige kap ter bescherming van je planten. Dit alles levert een uitstekend trimresultaat op. En dat is ten slotte waar het allemaal om gaat.

Nadelen van de Wolf Garten PWR 30T

Als we streng moeten zijn voor de Wolf Garten grastrimmer zouden we zeggen dat het een nadeel is dat de accu leeg kan gaan. Als je deze vergeet op te laden voordat je gaat trimmen, moet je een uur wachten eer je aan jouw klus kunt beginnen. Dit is letterlijk het enige nadeel dat we kunnen bedenken.

Conclusie

Eigenlijk zegt het enige nadeel wat opgenoemd wordt het al: de Wolf Garten PWR 30T is een fantastische grastrimmer die absoluut de moeite waard is. Dit is één van de beste grastrimmers van dit moment. Het trimresultaat zal hier ook naar zijn. De PWR 30T is een must buy.

Koop een Wolf Garten grastrimmer
Nu kopen